Művészeti Nívódíjat kapott a MAMIK Hagyományőrző Dalkör

Nótáikat éneklik a MAMIK Hagyományőrző Dalkör tagjai. A MOL Bányász Nyugdíjas Klub tagjaiból alakult csoport két évtizede ápolja és őrzi a környékbeli népi hagyományokat. Tevékenységükért a nyár végén Művészeti Nívódíjat kaptak. – Ezt a Művészeti Nívódíjat augusztus 31-én, az országos bányásznap ünnepségén kaptuk, ami Pécsen volt. A sok munkánkért, a hagyományőrzésért kaptuk ezt a díjat. Régóta vagyunk, 22 éve. Sok eredményt értünk már el, többször kaptunk arany minősítést is ki-mit tud versenyeken – fogalmazott Gál Ferencné, a MAMIK Hagyományőrző Dalkör vezetője.


A MAMIK Hagyományőrző Dalkör két évtizede ápolja és őrzi a környékbeli népi hagyományokat

Az elismerést a 68. Központi Bányásznapon adták át az asszonykórus számára, mert dalaikkal az olajos és bányász hagyományokat is népszerűsítik. – Nagy büszkeséggel tapasztaltuk, hogy az ajánlásunkra a MAMIK asszonykórus megütötte azt a szintet, ami már méltó volt ahhoz, hogy a 68. Központi Bányásznapon adják át ezt a kitüntetést számukra és az egyik legnagyobb közreműködőjük és aktivistájuk számára – Gál Ferencné Marika számára – mondta Éblné Németh Margit, a Magyar Olaj- és Gázipari Bányász Szakszervezet alelnöke. A MAMIK Hagyományőrző Dalkör tagjainak a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház vezetője és munkatársai is gratuláltak.

 – Nagy örömmel töltött el bennünket, büszkék vagyunk a MAMIK Hagyományőrző Dalkör valamennyi tagjára, hisz viszik határon innen és határon túl Nagykanizsa város és a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház jó hírnevét. Intézményünknek mindig nagyon fontos volt a népi hagyományoknak az ápolása és tovább örökítése. Ebben nagyon sokat tesznek ezek az asszonyok – nyilatkozott Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója. A köszöntést ünnepi ebéddel zárták.