Nagykanizsán ért véget az M-osztályú hajómodellek magyar bajnoksága

facebook megosztás

Az utolsó, kétnapos bajnoki futam még tartogatott meglepetéseket, sok esetben már csak a szerencsén múlt, ki hányadik helyen végez.

Elektromos és robbanómotoros hajómodellek versenyeztek a hétvégén a Csónakázó-tónál. Mindkét típusban a legkisebbtől a legnagyobb hajóosztályokig szerepeltek gépek.

A verseny az országos bajnokság utolsó fordulója volt.

– Meglepetésfutamok voltak, de úgy néz ki, az egyesületünk több tagja is dobogóra állhat a magyar bajnokság végén. A mostani bajnoki futam végén pedig biztos, hogy lesz dobogós hazai versenyző – nyilatkozta Lekszikov Zsolt, a Canissa Modellező Sportegyesület elnöke.

Nagykanizsán a sportág legjobbjai találkoztak, itt már csak az időjárás vagy a technika ördöge okozhatott kellemetlen meglepetést.

– Annyira jó képességű és egymáshoz technikailag közel álló modellezők versenyeznek, hogy néha már csak egy-egy nüansznyi technikai baki dönti el, hogyan alakul a végeredmény – mondta Lekszikov Gábor, a Canissa Modellező Sportegyesület tagja.

A kanizsai egyesület jó versenyszezont zár. Hogy a tagok formában maradjanak, folytatják a tréninget a tónál, de a tervek szerint hamarosan elindul egy iskolai szakkör is, amelynek részeként gyerekek kóstolhatnak bele a hajómodellezésbe.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.