Rajtra készen a Tata ellen

facebook megosztás

Majd' húsz esztendő után ismét NB I B-s férfi kézilabda együttese van a kanizsaiaknak, hiszen a Tungsram SE immár a második vonalban kezdheti a küzdelmeket.

A csapat háza táján érezhető is a nagyobb várakozás, hiszen nagy volt a játékosmozgás, a hétvégén pedig kezdődhet is a nagy versenyfutás az NB I B Nyugati csoportjában.

Augusztus elsején kezdték a felkészülést a játékosok, de a nyárra szabtunk meg számukra már egyéni edzéstervet is – mondta el Madarász Péter, a Tungsram edzője. – Egy gyékényesi összetartás után a futó- és erőnléti tréningeket Kanizsán végeztük, többször edzettünk Csurgón is teremben. Összességében két és fél hét egyénileg, majd hat hét közösen volt az együttes penzuma, persze, azt látni kell, hogy a sok új játékos összecsiszolódásához idő szükséges. Azt mondom, a közös munkában nagyjából teljesen ott tartunk, ahogyan terveztük. A felkészülés ideje alatt edzőmeccsek végett jártunk Pécsen, valamint a horvátországi Kaproncán is.

A kanizsaiak rajtja időközben egy nappal előrébb került, hiszen vasárnap helyett már szeptember 15-én, szombaton pályára léphetnek a Tatai AC otthonában.

Mint minden újoncnak, az első idényben nekünk is a bennmaradás lehet a célunk – fogalmazott Marczinka Csaba, a Tungsram szakmai igazgatója. - Az őszi szezon lezárultával tudjuk majd igazán felmérni, hogy hol is tart majd a csapatunk, ugyanakkor a játékoskeretünket úgy próbáltuk alakítani, hogy megfeleljünk az új kihívásoknak. Az első öt meccsünket idegenben vívhatjuk, mivel a csarnok-helyzet egyelőre így alakult, ezzel viszont majd a tavaszi szezonban lehet több bajnoki mérkőzésünk itthon.

Ahogy azt már megírtuk, a Tungsram SE-nél a közelmúltban a közösségi médiát is segítségül hívva hivatalosan mutatták be az újonnan érkezett játékosokat. A beszámolók szerint a kapus Balogh Ákos a csurgói mezt cserélte kanizsaira, Balogh Pétert a Tatai AC-tól hozták Nagykanizsára, Bécsi Ádám – szintén - Csurgóról kettős játékengedéllyel érkezett, Gazdag Tibor ugyanúgy a somogyi kisvárosból jött, Gyimesi Máté legutóbbi állomáshelye az Ajka KK volt. Kovacsics Ferenc leguóbb Pécsen játszott, Miklós Gergő hálóőr veszprémi szereplés után kézilabdázhat Dél-Zalában, Nagy Attila az elmúlt szezonban Törökszentmiklóson kézilabdázott, Tóth Károly Attila Ceglédről kettős igazolással került a Tungsramhoz. A távozók listáján Babati Szabolcsot, Füle Csabát, Gilitsch Gergőt, Hári Kristófot, Lebár Bencét, Metzger Dánielt, Nagyvizeli Norbertet és Tompek Alajost találhatjuk. A kanizsaiak számára szombaton Tatán rajtoló bajnokságban tehát szinte egy új együttest láthat majd a nagykanizsai gárda lelkes szurkolóserege.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.