Szakszerűen és gyorsan – Összemérték tudásukat a zalai tűzoltók

facebook megosztás

Lezajlott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett területi műszaki mentő verseny, a megye valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága részvételével.


Fotó: Kalamár Szabolcs Zala MKSZ

A rendezvényen a megyében található négy hivatásos tűzoltó-parancsnokság hatfős csapatai mérték össze tudásukat, a végső céljuk az országos versenyre történő felkészülés és a döntőbe jutás volt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2018-ban első alkalommal, októberben rendezi meg a hivatásos tűzoltóknak az Országos Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyt, amelyre a Zala megyei csapatok egy megyei versennyel készültek fel. A beavatkozói állomány a verseny keretein belül adott számot a közlekedési balesetek során bekövetkezett műszaki mentések végrehajtásával kapcsolatos felkészültségéről.

A verseny célja, hogy a készenléti állomány a közlekedési baleseteket követő műszaki mentési feladatokat minél szakszerűbben és hatékonyabban hajtsa végre.

A versenyt Takács Ottó tűzoltó ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki beszédében sportszerű, balesetmentes versenyzésre és a szakszerű beavatkozások végrehajtására hívat fel a csapatok figyelmét.

A versenyfeladat egy szimulált közúti baleset felszámolása, a sérültek biztonságos kiemelése, ellátása volt, amely során a csapatoknak szakszerűen végre kellett hajtania az áramtalanítást, a jármű stabilizálását, a hidraulikus feszítő-vágó használatát egyaránt.

A Zala Megyei Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyt a Keszthely Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte, így ők képviselik a megyét az I. Országos Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyen.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.