Szerdán sokan ülnek majd a vádlottak padjára Zala megyében

Embercsempészek, az ivócimboráját halálra gázoló sofőr, társkereső férfiakra vadászó, „lehúzós” nő, rendőrökre támadó autós és egy betörőbanda tagjai is felelni fognak holnap korábbi, bűnös tetteikért.

Milliókat kaszált az embercsempész banda, most felelni fognak érte

A Zalaegerszegi Törvényszékre, az első tárgyalásukra viszik holnap egy embercsempész banda tagjait. Az ügyészség álláspontja szerint az elsőrendű vádlott S. D. és kilenc társa – afgán, pakisztáni, indiai, albán, cseh és román állampolgárságú vádlottak – egy nemzetközi bűnszervezet tagjaiként, illetve annak a megbízásából, 2016 nyarától kezdve tevékenykedtek Magyarországon. A csoport a balkáni országok felől érkező migránsok Magyarországra, majd onnét más, nyugat-európai országokba történő eljuttatását szervezte. A tagok sofőröket toboroztak, ellátták őket személy- és tehergépkocsikkal, majd megbízták őket a migránsok szállításával. A vádlottak a szerb-magyar határszakaszra szervezett módon eljuttatott migránsokat 10-30 fős csoportokba osztották, majd őket a határzár és a kijelölt határátlépési pontok megkerülésével, gyalogosan Magyarország területére juttatták. Magyarországról az illegális bevándorlókat kisteher-gépkocsikkal az Európai Unió más tagállamaiba szállították.

Az embercsempészésért a vádlottak a migránsoktól vagy családjuktól anyagi ellenszolgáltatásban részesültek, így fenti tevékenységével az I. rendű vádlott 4.539.684,- Ft valamint 10.900 EUR és 47.707 USD, míg a II. és III. rendű vádlottak összesen 111.967,- Ft illetve 2674 EUR és 3473 USD jövedelemre tettek szert.A vádirat 2016. június és november között összesen 67 esetet rögzít, amikor a vádlottak a magyar államhatárok átlépéséhez szükséges okmányokkal nem rendelkező állampolgároknak nyújtottak segítséget a szerb-magyar, a magyar-osztrák, illetve a magyar-szlovén államhatárok illegális átlépéséhez. A bűnbanda tagjai felett dr. Turopoli Tibor törvényszéki bíró tör majd pálcát. A vádlottak nagy számára tekintettel, a héten két tárgyalási napot tartanak: holnap, valamint csütörtökön is összeül a bíróság, amikoris a vádlottak, illetve a tanúk meghallgatására kerül majd sor.

Halálra gázolta ivócimboráját, majd egyszerűen továbbhajtott L. P.

Először elgázolta korábbi ivócimboráit, majd segítségnyújtás nélkül hajtott tovább L. P., az a 37 éves férfi, akinek holnap folytatódik az elszámoltatása a Zalaegerszegi Járásbíróság Szalai Csabáné dr. Horváth Katalin vezette büntetőtanácsa előtt.Az egyik sérült a helyszínen meghalt, míg a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

L. P. egy átrendszámozott, forgalmi engedély nélküli, elhanyagolt, rozsdás karosszériájú, jobb oldali világítással sem rendelkező Mitsubishi Pajero gépkocsival közlekedett. A vádlott 2017. január 21-én, 17 óra körül, Boncodföldén, az italboltban találkozott ismerőseivel, ahol közösen alkoholt fogyasztottak, majd a terhelt által vezetett gépkocsival, ittas állapotban a boncodföldi hegyre mentek egyik ismerősükhöz, ahol tovább folytatták az italozást. A hegyről a terhelt ittas állapotban, az általa vezetett személygépkocsival Bagodba, a Ciklámen sörözőbe vitte ismerőseit, ahol ugyancsak a pohár után nyúltak. A vádlott két ismerőse úgy döntött, hogy a sörözőből gyalogosan indulnak boncodföldi lakásukra, amit közöltek a terhelttel is. Ennek során a sértettek a Bagodot Boncodföldével összekötő földes, 2,5 méter széles, jeges közúton haladtak, a vasúti töltés déli oldalán, de már gyalogosan, láthatósági ruházat nélkül, éjszakai látási viszonyok között.

L. P. késő esti, 22 óra 30 perc körüli, pontosabban meg nem határozható időpontban indult el a sörözőből boncodföldi lakására jócskán ittas állapotban a személygépkocsival. Ő is a földes burkolatú, havas, jégbordás felületű mezei közúton közlekedett, ahol a sértettek is haladtak. A terheltnek számítania kellett arra, hogy a sértettek ezen a földúton mennek el lakásukra, mert ez volt a legrövidebb út és vele is ezen az úton közelítették meg a sörözőt. Amikor a terhelt a járművel egy jobbra ívelő, a bokrok és a fák takarása miatt átláthatatlan kanyarba ért, akkor észlelte, hogy előtte kb. 15-20 méterre, az úttest jobb szélén, egymás mögött halad a két ivócimborája. Fékezett ugyan, azonban ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a jármű sebességét nem az út és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg, így a jármű jobb első részével, hátulról elütötte az egyik gyalogost, míg az előrébb haladó embert pedig a jármű jobb oldalával elsodorta. Az elütést követően az egyik sértett a motorháztetőre került, majd az ütközési ponttól kb. 7,5 méterre az úttestre esett, míg a másik sérült személy pedig az ütközési ponttól kb. 15 méterre az úttest jobb széle mellett a hóval borított, füves területen volt feltalálható. Az ütközést követően a terhelt a helyszínen megállt, a járműből kiszállt, a sértetteket megnézte, majd elhagyta a helyszínt anélkül, hogy a láthatóan sérült sértetteknek segítséget nyújtott volna, illetve anélkül, hogy a mentőket értesítette volna.

L. P. a balesetet követően tovább kocsikázott Zalaegerszeg, Nagypáli és Hagyárosbörönd körzetében, majd a közben üzemképtelenné vált járművet a boncodföldi Nagy-hegyen akarta elrejteni, s ennek érdekében egy kiskorú személyt hívott segítségül, aki a terepjárójával próbálta felhúzni a személygépkocsit a hegyre, ez azonban a jeges útviszonyok miatt nem sikerült. Ekkor a terhelt kérésére a segítségül hívott fiatalember – akinek a korábbi balesetről nem volt tudomása – a működésképtelen járművet a terhelt boncodföldi háza udvarának hátsó, az úttestről nem látható, félreeső részébe húzatta. Ezt követően a terhelt lakására ment, és élettársával közölte, hogy balesetet okozott, és kérte az őt hazaszállító fiatalembert, hogy menjen vissza a helyszínre és hozza haza ismerőseit. A férfi a kérésnek eleget is tett, a helyszínre indult és onnét 00 óra 23 perckor értesítette a mentőket.

A baleset következtében az egyik személy a helyszínen meghalt, míg a másik elütött ember 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: bal szárkapocscsontja eltörött, bal lábszára horzsolódott, lépszakadást és agyrázkódást szenvedett. A vádlott vérében a cselekmény elkövetésekor 2,08 ezrelék (közepes fok) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt. A baleset oka az volt, hogy a terhelt ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a jármű sebességét nem a jeges útviszonyoknak, az éjszakai látási viszonyoknak és a jármű műszaki hibás, s ezért működésképtelen jobb oldali lámpatestének figyelembe vételével határozta meg. L. P. azonban egy sokkal súlyosabban minősülő bűncselekményt is elkövetett azzal, hogy a balesetet követően a helyszínt elhagyta anélkül, hogy a balesetben megsérült személyeknek segítséget nyújtott volna, illetve anélkül, hogy a rendőrhatóságot értesítette volna. Az ittas járművezetés bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is megvádolt férfi sorsáról Szalai Csabáné dr. Horváth Katalin büntetőtanácsa fog majd dönteni: holnap szakértők és további tanúk meghallgatása várható.

Magányos férfiakra vadászott a csaló nő

A Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Aradi Krisztina vezette büntetőtanácsa előtt folytatódik holnap (már ítélethirdetés várható) H. Gy. -né büntetőpere, aki az ügyészek szerint párkereső, magányos férfiakat szemelt ki magának, majd naivitásukat és jóhiszeműségüket kihasználva vágta át őket: volt olyan sértett, akit több millió forinttal.Néha a csaló nő másodrendűként megvádolt lánya is „besegített”, nézzük meg röviden a három bűnügyet.

Egy lakás árát csalták el, mindössze 3 hónap leforgása alatt

A vádirat szerint a sértett 2014 augusztusában adott fel társkereső hirdetést a Zalai Hírlapban. Erre jelentkezett – álnéven – H. Gy.-né, s elhatározta, hogy a férfitól különféle indokokkal pénzt fog kérni. Tervébe lányát, a II. rendű vádlottat is beavatta, akivel együtt győzködték a férfit, hogy a kért összegeket átadja nekik. A nők a sértettől 2014 októbere és decembere között 1 millió 840 ezer forintot csaltak ki. Ezen kívül a vádlottak kérésére a férfi, kamatokkal növelten további 754 ezer 120 forint összegben vett fel hiteleket. Mindezen felül különféle áruvásárlási kölcsönszerződések megkötésére is rábírták a sértettet, 2 millió 350 ezer 742 forint értékben. H. Gy.-né és lánya összesen 4 millió 944 ezer 862 forintnyi kárt okozott a férfinak.

Már az első randin „lehúzott” 67 ezret

H. Gy.-né a Szuperinfó című újságban figyelt fel a sértett társkereső hirdetésére, még a tavalyi esztendő novemberében. Telefonon hívta fel a férfit, majd többször is beszéltek egymással, mielőtt az első személyes találkozóra sor került volna: a nő egyébként azt állította magáról, hogy egy nagy cég zalaegerszegi üzemében dolgozik. Az első találkozóra 2017. november 22. napján került sor egy zalaegerszegi cukrászdában. A csalásra készülő nő már a találkozót leegyeztető telefonbeszélgetés során jelezte, hogy pénzt szeretne kölcsönkérni a férfitól, aki így is belement a randevúba. A személyes beszélgetés során H. Gy.-né 42.000,-Ft-ot kért kölcsön a férfitől, azzal az indokkal, hogy a gyűrűjét kiválthassa a zálogházból. Azt ígérte, hogy a pénzt néhány nap múlva visszafizeti a sértettnek. Ezt követően a páros elment egy ATM automatához, ahonnan a sértett pénzt vett magához, majd a következő útjuk a zálogházba vezetett, ahol a nő kiváltotta a gyűrűt. Az ékszer kiváltása után H. Gy.-né közölte a sértettel, hogy egy családi rendezvényt szervez, amihez szeretne lefoglalni egy éttermet, és erre figyelemmel további 25.000,-Ft-ot kért kölcsön a sértettől. A férfit azzal nyugtatta, hogy 2017. november 27. napján elmegy majd hozzá Szombathelyre, és a 42.000,-Ft-tal együtt ezt az összeget is visszafizeti. A férfi és a nő útja ismét az automatához vezetett, ahol H. Gy.-né „legombolta” a sértettől a 25 ezer forintot, aki ezt követően visszautazott Szombathelyre.

A csaló nő már másnap telefonált, és természetesen ismét pénzt kért: a mese úgy szólt, hogy örökölt, és az örökséget intéző ügyvédnek kell fizetnie 32.000,-Ft ügyvédi díjat. A terhelt újfent azt ígérte, hogy a pénzt a többivel együtt 2017. november 27. napján adja majd vissza. A sértett a telefonbeszélgetést követően egy szombathelyi bankfiókból elutalta a kért összeget a nőnek, aki a pénzt Zalaegerszegen fel is vette. H. Gy.-né a következő nap ismét telefont ragadott, most azzal az ürüggyel, hogy az ügyvédnek további pénzt kell fizetni és ehhez újabb 20.000,-Ft-ot kért kölcsön a sértettől. A nő azt ígérte, hogy ezt az összeget is 2017. november 27. napján fogja visszafizetni. A férfi még mindig hitt a nőnek, így ismét elutalta a kért pénzt Zalaegerszegre. A nő vérszemet kaphatott, mert még aznap újra telefonált, további kölcsönt kérve a sértettől, azonban a férfi a további kölcsönadástól már elzárkózott. Ezután H. Gy.-né elérhetetlenné vált a sértett számára, a telefonhívásait nem fogadta, és persze nem ment el a 2017. november 27. napjára tervezett találkozóra sem. Mindössze egy rövid szöveges üzenetet küldött a sértettnek, amiben a pénz visszafizetését 2017. december 20. napja után ígérte.

A férfi nem nyugodott bele a vele történtekbe, és 2017. december 11. napján, csalás miatt tett feljelentést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon, ahol a nyomozás meg is indult. A nyomozás során H. Gy.-né ismét felvette a kapcsolatot a sértettel és 2018. január 27. napján, egy zalaegerszegi cukrászdában ismét találkozott vele. A találkozó során a terhelt aláírt egy megállapodást, melyben vállalta, hogy a kölcsönkapott pénzt (kiegészítve 5.000,-Ft-tal) részletekben visszafizeti majd H. Gy.-né arra is rábeszélte a férfit, hogy a rendőrségen kérje a nyomozás megszüntetését. Emellett, a beszélgetés során a nő további 25.000,-Ft-ot kért kölcsön a sértettől, aki a pénzt még ott, a cukrászdában át is adta a terheltnek. Persze a megállapodásból nem lett semmi, a férfi az összes kölcsönadott pénzének – 144 ezer forintnak – búcsút inthetett.

Veszedelmes viszonyok: szerelmet ígért, majd több, mint egymilliót csalt ki

H. Gy.-né nemcsak tavaly, de 2016-ban sem „tétlenkedett”, hanem akkor is áldozatra vadászott. Rá is talált egy társkereső hirdetésre a Zalai Hírlapban, amelyet egy férfi adott fel. A vádlott nő „Novák Mária” néven mutatkozott be. Megismerkedtek, majd randevút beszéltek meg egymással Zalaegerszegre, a Zala Megyei Kórház elé. 2016. július 20. napján jött létre a találka, amire a férfi nagy reményekkel készült: már a megismerkedésük örömére 40 darab tojást vitt ajándékba a rosszban sántikáló asszonynak. A találkozó során beültek a Megálló Presszóba is, ahol a sértett kifizette H. Gy.-né fogyasztását, valamint adott neki ajándékba  4.000,-Ft-ot azzal a céllal, hogy a terhelt az unokaöccsének tortát vásárolhasson. A nő már a presszóban történt beszélgetés során utalgatott rá, hogy mint férfi, „bejön neki” a sértett, el tudna képzelni egy szorosabb kapcsolatot is vele. A szerelembe eső férfi az esetleges párkapcsolat reményében továbbra is tartotta a vádlottal: találkozgatott vele és adott át részére kisebb-nagyobb pénzösszegeket. Általában a zalaegerszegi Dísz téren találkoztak, és a nőnek mindig volt valamilyen indoka arra, hogy kölcsönt kérjen: orvosra, gyógyszerre, élelmiszerre, a telefonkártya feltöltésére majd 100 ezer forintja ment rá a meggondolatlan férfinak.

De ez nem volt elég: H. Gy.-né az ötödik találkozójuk után azzal hívta fel telefonon a férfit, hogy Kaposváron van, a kórházban, és sürgősen pénzre lenne szüksége, amiből részben az orvost és a gyógyszereit fizetné ki, illetve költőpénzt is akar magánál tartani. Ezért megkérte a sértettet, hogy vegyen fel 200.000,-Ft kölcsönt az egyik pénzintézetben, amelyet majd közösen fognak visszafizetni. A férfi ebbe bele is egyezett és 2016. szeptember 19. napján, a zalaegerszegi lakóhelyén meg is kapta a 200.000,-Ft kölcsönt. Mikor telefonon jelezte a terheltnek, hogy nála van a kölcsönösszeg, H. Gy.-né közölte vele, hogy a pénz egy részét a Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utcán adja át az unokájának. A terhelt útmutatása alapján a sértett 103.500,-Ft-ot átadott egy ismeretlen személyazonosságú, 15 év körüli lánynak. A terhelt különféle költségeire hivatkozva később Zalaegerszegen, a Dísz téren 2016. szeptember 22. napján további 20.000,-Ft-ot, míg valamikor 2016. szeptember végén újabb 18.000,-Ft-ot is elkért és meg is kapott a sértettől a banki kölcsön összegéből. Ezt követően H. Gy.-né 2016. szeptember 25. napján megszakította a kapcsolatot a sértettel, aki öt nappal később, csalás miatt feljelentést tett a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon, ahol meg is indult a nyomozás.

Mikor H. erről tudomást szerzett, ismét felvette a kapcsolatot a férfivel, és október elején visszaadott neki 12 ezer forintot, de ez csak a következő csalásának az előkészülete volt. Ugyanis, a nyomozás során történt egyeztetések egyikén közölte a sértettel, hogy hamarosan örökölni fog 12 millió forintot, amiből majd minden tartozását vissza fogja neki fizetni, azonban addig is további pénzösszegekre lenne szüksége. Megkérte a férfit, hogy vegyen fel újabb 100 ezer forint kölcsönt, amit a sértett – továbbra is bízva a jövőbeni párkapcsolatban – ismét csak megtett. A személyi kölcsön felvétele után, 2016. október 10. napján ruhavásárlásra 15.000,-Ft-ot, vízvezeték szerelésre 57.000,-Ft-ot, majd 2016. október végén gyógyszerekre újabb 30.000,-Ft-ot adott át a terheltnek. Ezen kívül a nő lakásfelújításra, valamint gyógyszervásárlásra hivatkozva, 2016. novemberében további 52.000,-Ft-ot, míg 2016. decemberben további 58.000,-Ft-ot kért és kapott a sértettől.

És ez még mindig nem volt elég a nőnek: közölte a férfivel, hogy a lakásfelújításhoz további pénzösszegekre lesz szüksége, amit úgy kellene előteremteni, hogy a sértett áruvásárlási kölcsönökkel nagyobb értékű laptopokat vásárol, amiket majd ő értékesít, a törlesztő részleteket pedig majd az örökségből kifizeti. A férfi ebbe is beleegyezett és H. Gy.-né rábírására, 2016 októberében egy 105 ezer forint értékű laptopot, majd november 18-án egy 143 ezer forintos készüléket vásárolt. Utóbbi vételhez a bank 230 ezer forintot bocsátott a rendelkezésére, így, a laptop vételárának kiegyenlítése után a nő még 86 ezer forintot vetetett ki egy ATM-ből a sértettel, amelyet aztán ugyancsak elkért tőle. Ugyanez ismétlődött meg november 23. napján: akkor 160 ezer forintért vásárolt egy laptopot a férfi, majd nem sokkal később további 65 ezer forint készpénzt is átadott a nőnek. Végül 2016. december 06. napján 155 ezer forintért egy újabb laptopot vetetett a nő a sértettel.

És itt még mindig nincs vége a történetnek, mert H. Gy.-né 2017. januárban ismét megkereste a sértettet, hogy örökölt egy házat, aminek az illetéke 50.000,-Ft. A terhelt az illeték összegét kölcsönkérte a sértettől azzal, hogy a házat 19 millió forintért eladják, amelyből neki 9,5 millió jár, és a kölcsönöket majd ebből fogja neki visszafizetni. A férfi ezt is elhitte, és további 50 ezer forintot adott át az asszonynak. Végül H. Gy.-né 2017. február 09. napján, a gázszámlája befizetésére és gyógyszerekre újabb 16 ezer forintot kért és kapott még kölcsön a sértettől.

A körözés alatt álló H. Cs. szándékosan sodorta el autójával a zsarut

Egy körözés alatt álló férfi a tavalyi év utolsó napján ütötte el gépkocsijával az őt igazoltató rendőrjárőr egyik tagját Zalaigricén, majd elhajtott a helyszínről. A zsaru szerencsére csak könnyebben sérült meg, a visszaeső H. Cs. viszont hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés miatt is felelni fog majd holnap a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Czipóth Edit vezette büntetőtanácsa előtt. A vádlott és a tanúk meghallgatása, majd ennek függvényében ítélethirdetés várható.

H. Cs. terhelt 2017. december 31-én, 17 óra 50 perc körüli időben autózott Zalaigricén, a Fő utcában Daewoo Nexia típusú személygépkocsijával, melynek jobb első ülésén élettársát szállította. Ugyanitt látott el járőrszolgálatot a pacsai rendőrőrs két főtörzs-zászlós rangú rendőre is. Amikor H. Cs. a rendőrségi szolgálati gépkocsit a Fő utcában megelőzte, a rendőrök észrevették, hogy a világítása rendellenesen működik, ezért elhatározták, hogy intézkedés alá vonják. Járművükkel a terhelt által vezetett gépkocsi után mentek és a Zalaigricét Szentpéterúrral összekötő mellékúton, a zalaigricei temető mellett kék fényjelzéssel és az „Állj, Stop Ellenőrzés” felirat felkapcsolásával megállásra szólították fel. Ennek a vádlott a jobb oldali útpadkára húzódással eleget is tett, s a jármű motorját leállította.

Az egyik rendőr az ellenőrzött jármű bal első ajtajához lépett és a járművezetőt okmányainak átadására szólította fel, míg a másik zsaru, a gépkocsi bal hátsó részénél állva az intézkedést biztosította. Az okmányok ellenőrzése során kiderült, hogy H. Cs. körözés alatt áll. Emiatt az egyik rendőr az ellenőrzött gépkocsi mögé ment, majd rádión felvette a kapcsolatot a tevékenység-irányítási központtal, ahonnan megerősítették a körözés tényét. H. Cs. ellen a Nagykanizsai Járásbíróság 2017. december 20-án bocsátott ki elfogatóparancsot. A másik járőr ezalatt elvégezte H. Cs. alkoholszondás ellenőrzését, mely negatív eredménnyel járt.

A rádiózó rendőr visszament a gépkocsi bal első ajtajához, ahhoz képest kissé a gépjármű elejének irányába helyezkedett el, majd a nyitott ablakon keresztül felszólította H. Cs. terheltet, hogy szálljon ki az autóból. Azonban a terhelt meghallotta a rendőrök közötti beszélgetést, így értesült arról, hogy körözésének tényét felfedték, ezért elhatározta, hogy elmenekül a helyszínről. Beindította a motort, és a gépkocsival nyomban el is indult, oly módon, hogy azt a menetirány szerinti jobb oldali útpadkáról az úttest közepe irányába és ily módon a jármű bal eleje előtt álló rendőr felé kormányozta. A rendőr főtörzs-zászlós a helyzete, a balra, előre mozduló gépkocsi haladási iránya és a karosszéria síkjából kiálló baloldali visszapillantó tükör miatt a jármű mellől elmozdulni már nem tudott, így a gépkocsi ebben a pozícióban néhány méteren keresztül magával sodorta, majd a sebesség fokozódásával az úttestre esett, melynek során, a jobb könyökén zúzódásban és horzsolásban megnyilvánuló, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Bár a rendőrök, amint lehetett H. Cs. üldözésére indultak, de elfogására összehangolt rendőri akció keretében csak azt követően került sor, hogy az autójával a 75-ös számú főúton balesetet szenvedett. Mindezek miatt H. Cs. terheltet, mint visszaesőt vádolta meg hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és testi sértés vétségével a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Anyagi gondokkal küszködtek, de nem dolgozni, hanem lopni mentek

Keszthelyen pedig egy betörőbandát fog elszámoltatni dr. Palotay András büntetőbíró. A vádirat szerint az anyagi gondokkal küzdő B. T. és 2 társa közösen elhatározták, hogy helyzetükön betöréses lopások elkövetésével javítanak. Ezt követően a vádlottak üzletszerűen, azaz rendszeres haszonszerzésre törekedve, 36 alkalommal követtek el bűncselekményeket a Balaton-parti város térségében, még 2016 nyarán. Több lakóházba is betörtek, besurrantak, illetve autókat törtek fel, vagy pedig, a nyitva hagyott gépkocsikból emeltek el értékeket. A három vádlott a lopásokkal ötmillió forintnál is nagyobb kárt okozott a sértetteknek. A héten – a sértettek nagy száma miatt – a Keszthelyi Járásbíróság két tárgyalási napot is tart a bűnperben (holnap és csütörtök).

Papp Attila