Szexuális ragadozó és egy csaló kanizsai vállalkozó is bíróság elé áll hétfőn

Zalaegerszegen gyerekeket megrontó szexuális erőszaktevő, illetve egy csaló kanizsai vállalkozó is a bírák elé kényszerül majd állni holnap.

Két kislányt is megerőszakolt

Folytatólagos tárgyalására viszik a Zalaegerszegi Törvényszék elé O. S.-t, aki két kislányt is megerőszakolt: az egyikük – a saját unokahúga – még 10 éves sem volt… A büntetőügy most a végéhez közeledik.

Holnap a Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa a sértettek érdekére tekintettel zárt tárgyaláson fog majd ítélkezni O. S. felett, akit két kislány sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádol a Zala Megyei Főügyészség. A vád szerint O. S. 2012 augusztusában elhívta a 10. életévét még be nem töltött unokahúgát a szomszédos zalai faluban lakó nagyapjához. A férfi a bicikli csomagtartóján vitte a sértettet, majd a megszokott útról lekanyarodott egy földes útra, ahol egy elhagyatott háznál állt meg. Itt a férfi megütötte a kislányt, majd tiltakozása ellenére közösült vele. A vádlott 2014 júliusában közös albérletbe költözött akkori élettársával és annak gyermekeivel. 2014 augusztusától kezdve, szexuálisan molesztálta élettársának 12. életévét betöltött kislányát. A kislány tiltakozott ugyan, azonban attól tartva, ha szól valakinek, akkor a gyámhatóság elveszi őt és testvéreit édesanyjuktól, ezért a történtekről nem beszélt senkinek. A férfi 2016. november végéig – börtönbe vonulásáig – rendszeresen molesztálta a kislányt. A holnapi, zárt tárgyaláson további tanúk meghallgatása, ennek függvényében pedig ítélethirdetés várható.

Holnap folytatódik a csaló kanizsai vállalkozó, B. P. bűnpere

Holnap folytatódik a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Aradi Krisztina vezette tanácsa előtt egy csaló kanizsai vállalkozó bűnpere: B. P. ügyében további tanúk kihallgatása várható. Röviden idézzük fel a büntetőügy lényegét. A vád szerint B. P. több alkalommal kért és kapott kölcsönt a sértettől.  Az ügyletben hol magánszemélyként – fedezetként ingatlant, gépkocsit ajánlva – hol pedig egy általa vezetett nagykanizsai cég nevében eljárva vett részt. A sértett előtt úgy tüntette fel magát, mint akinek szándékában és módjában áll visszafizetni a pénzt, ám erre sem magánemberként, sem a cég vezetőjeként nem volt reális esélye. A vádhatóság szerint 2010 novembere és 2013 júliusa között mintegy 40 milliós kárt okozott így a sértettnek.

Papp Attila