Teréz körúti robbantás - Életfogytiglant kapott a vádlott első fokon

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett, elsőfokú ítéletében. 


A robbantásban megsérült két rendőr hallgatja az ítéletet a Teréz körúti robbantás ügyében indult per tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2018. szeptember 12-én. A bíróság a vádlottat életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény kísérlete miatt. MTI Fotó: Kovács Tamás

A vádlott leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vád szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A fiatalember a nyomozás során beismerte a terhére rótt cselekményeket, a büntetőper első tárgyalásán azonban visszavonta beismerését, és egy idő után már nem is kívánt részt venni a tárgyalásokon. Elmeállapotát szakértő vizsgálta.

Az ügy zalai vonatkozásáról itt írtunk, a Kanizsa Televízió videója itt tekinthető meg.

Korábban, perbeszédében a védő felmentést, az ügyész viszont életfogytiglant kért a vádlottra minősített emberölés miatt.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.

MTI