Város a városért, Imaséta-Zarándoklat

A hagyomány három évvel ezelőtt gyökerezett meg, azóta minden esztendőben összegyűlnek a felekezetek egy közös zarándoklatra, amely rendszerint a város szívéből, az Erzsébet térről indul. Az imasétát ökumenikus családi nap zárja.

– Nagyon fontos, hogy minden keresztény felekezethez tartozó, vagy nem felekezethez tartozó testvérek, emberek, kanizsaiak - és nem kanizsaiak is csatlakoztak ehhez a közösségerősítő programhoz. Beszélgetünk egymással, figyelünk egymásra – hangsúlyozta Hella Ferenc református lelkipásztor.

– A kezdeményezés és maga a program felhívja a figyelmet arra, hogy honnét, milyen kultúrkörből eredünk: a keresztény kultúrát tudjuk a magunkénak – hangsúlyozta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője. – Aktuális üzenet az, hogy ezt a kultúrát, amit eleinktől örököltünk, védeni kell. Amikor három évvel ezelőtt elindult ez a zarándoklat a városért, a nemzetért, nem is gondoltuk, mennyire aktuális lesz még 2018-ban is – fogalmazott Cseresnyés Péter.


A felekezetek közösen imádkoztak a város több pontján Fotó: Gergely Szilárd

Az idei út, a zarándoklat gyönyörű volt – e szavakkal jellemezte a sétát Szűcs Imre atya. – Idén először ajánlottuk fel önmagunkat is és a várost is a Szentháromság, egy Istennek. És öröm látni, mennyien csatlakoztak, fiatalok, idősek, családok a mai naphoz – mondta el Szűcs Imre a Jézus Szíve Plébánia plébánosa.