Zala megyében 5,5 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

facebook megosztás

Zala megyében 5,5 százalékkal csökkent az álláskeresők száma augusztusban a korábbi hónaphoz képest - tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya pénteken az MTI-t. 

Augusztus végén 6438 álláskeresőt tartottak nyilván, csaknem 400-zal kevesebbet, mint júliusban. A regisztráltak számának mérséklődésében meghatározó szerepet játszott, hogy folyamatos volt a - főként a július elején újra induló országos és hosszabb idejű - közfoglalkoztatási programok létszámfeltöltése. Emellett augusztusban 50 álláskereső képzése is megkezdődött - közölték.   

Zala megyében a pályakezdő álláskeresők száma is csökkent: augusztus végén 483 pályakezdő (az álláskeresők 7,5 százaléka) szerepelt a nyilvántartásban. Év eleje óta 420 pályakezdő került első ízben a nyilvántartásba, közülük 240-en az elmúlt három hónapban. A tavalyi év első 8 hónapjában 500 pályakezdőt regisztráltak első alkalommal a kirendeltségeken.   

A nyilvántartott álláskeresők aránya 4,9 százalék volt az idén augusztusban Zala megyében, 0,3 százalékponttal alacsonyabb, mint egy hónappal korábban - olvasható a foglalkoztatási főosztály közleményében.   

A nyár utolsó hónapjában az elsődleges munkaerőpiacon csaknem 700 új álláshely volt a megyében.   

Augusztusban 1400 álláskereső került ki a regisztrációból, közülük 300-an jutottak támogatás nélkül munkához.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.