18 év fegyház a büntetése O. S.-nak, a zalai szexuális ragadozónak

facebook megosztás

Vasárnap számoltunk be arról, hogy ma ítéletet hirdetnek O. S. bűnperében, akit kislányok sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekkel vádol a Zala Megyei Főügyészség. A bíróság kihirdette az egyenlőre nem jogerős ítéletet: a két kislány ellen elkövetett szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa a többszörösen visszaeső O. S-t. A mai nap lezajlott ítélethirdetés részleteiről dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

A vádlott 2012 augusztusában elhívta az akkor 10. életévét még be nem töltött unokahúgát a szomszéd zalai faluban lakó nagyapjához. A férfi a bicikli csomagtartóján vitte a sértettet, majd a megszokott útról lekanyarodva, egy földút melletti elhagyatott háznál állt meg. Itt megütötte a kislányt, majd tiltakozása ellenére közösült vele – sorolta a szomorú részleteket a sajtószóvivő. – A vádlott 2014 júliusában közös albérletbe költözött akkori élettársával és annak gyermekeivel, ezt követően pedig 2016 novemberéig szexuálisan molesztálta élettársa 12. életévét már betöltött kislányát. A gyermek attól tartva, ha szól valakinek, akkor a gyámhatóság elveszi őt és testvéreit az édesanyjuktól, a történtekről inkább nem beszélt senkinek.

A kiskorú sértettekre tekintettel zárt tárgyalás keretében zajló eljárás végén, a mai napon, 2018. október 1-jén csak az ítélethirdetés volt nyilvános, annak szóbeli indoklása szintén zárt ajtók mögött hangzott el. A Zalaegerszegi Törvényszék szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés miatt 18 év fegyházbüntetést szabott ki a többszörösen visszaesőnek számító férfira, aki 2017 augusztusától előzetes letartóztatásban van – mondta dr. Bartalné dr. Mentes Judit, majd hozzátette: az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítés miatt fellebbeztek.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.