25 éves a Pannónia-cégcsoport

facebook megosztás

A Netta-Pannonia dolgozói, a térség településeinek vezetői és a vállalkozás partnerei is mind eljöttek a mai, születésnapi találkozóra. A cég sikere – egyebek mellett – annak is köszönhető, hogy különböző rendezvények segítségével már évek óta a város életének is aktív részese. – Kiállítást tartanak fenn, rendezvények támogatói és szervezői, rekordkísérletek résztvevői a szakmai feladatok mellett. Így a mai nap azt a büszkeséget hirdeti, amely a társadalmi felelősségvállalás terén önöket, a Netta-Pannoniát nagyszerű példává emeli – fogalmazott Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Napjainkban Európában már átlagon felülinek számít, ha egy cég 12 évnél tovább működik. Az összefogott és jól szervezett munkájának köszönhetően a cégcsoportnak sikerült ezt jelentősen túlszárnyalnia. – Japánban és Európában – a legrégebbi cégek Japánban és Európában vannak – a cégek várható élettartama 12 és fél év volt. Egy friss tanulmány szerint ez a már 12 év. Tehát nem igazán optimista a perspektíva, ha valaki nagy céget alapít, 12 évre számíthat. Ha úgy nézzük, hogy 1300 éves a legidősebb cég, akkor 25 év kevés, de ha úgy nézzük, hogy a 12 és fél évet már 100 százalékban meghaladtuk, akkor azt mondhatjuk, hogy ez egy nagyon szép teljesítmény – mondta Áfra Barnabás, a Netta-Pannonia Kft. ügyvezetője.

A Netta-Pannonia Kft. legfontosabb tervei közé sorolható az új régiók felé történő nyitás, valamint a munkaerő megtartása és képzése. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szerint ezek a törekvések azt jelzik, hogy biztos jövő vár a ma már 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cégcsoportra. – Miután eredményesek lesznek a tárgyalások, ami szinte biztos, más hasonló cégekkel együttműködve még jobb minőségben tudják majd ellátni feladatukat. Úgy, hogy azokat a területeket is ellátják, amelyek az eredeti tevékenységhez, a köztisztaság biztosításához, hulladékszállításhoz közvetlenül nem is kapcsolhatók, mert egy cég akkor működik igazán biztosan, ha több lábon áll – mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.  Az ünnepségen a Netta-Pannonia Kft. képviselői ajándékkal köszönték meg a velük már több éve együttműködő települések polgármestereinek a közös munkát. A cég jövőbeli terveiben főszerepet kap majd az önkormányzatokkal történő még szorosabb együttműködés.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.