Állásbörzét tartott a Nagykanizsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya

facebook megosztás

A jelentkezőket a mai fórumon mintegy 40 kanizsai és környékbeli cég várta. Az érdeklődök több mint száz munkakör közül választhattak a börzén.

Még a megfelelő szakmai önéletrajz megírásában is segítették az álláskeresőket a Nagykanizsai Járási Hivatal dolgozói. A börze fő célja, hogy személyesen is találkozhassanak a vállalatok képviselői és a leendő munkavállalók. – Egy munkavállaló akár 5-10 standra is érdeklődhet. Sőt, valaki váltani is fog majd, mert úgy gondolja, hogy az élet azon területén nem talált munkát, valami mást kell csinálnia. Ezt mindenképpen ki kell használni, hiszen ez egy nagyon jó lehetőség. A személyes találkozás, ez a kapcsolat mindennél fontosabb - mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

A munkahelyteremtési program sikerének köszönhetően egyre több az álláshely, így a munkakeresők Nagykanizsán és környékén is válogathatnak a lehetőségek között. – Ebben a térségben is nagy a száma azoknak a munkáltatóknak, akik a gazdasági fejlődés örvendetes eredményeként egyre több munkahelyet kínálnak az érdeklődőknek. Viszont egyre kevesebb a munkanélküli, hiszen a gazdaság élénkülése sok új munkahelyet teremtett - nyilatkozta Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt tíz évben körülbelül felére csökkent a Nagykanizsán és környékén élő munkanélküliek száma. A pozitív tendenciának, valamint a fellépő munkaerőhiánynak köszönhetően biztos megélhetést kínáló lehetőségek közül választhattak az álláskeresők. – Ebben a térségben 2000 olyan ember él, aki keresi a munkát. Hozzá kell tenni, hogy bár ez soknak tűnik, de az előző időszakban, 8-9-10 évvel ezelőtt, ez a létszám 4-5 ezer volt. Ez is mutatja azt, hogy az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a foglalkoztatottság Magyarországon, és az országon belül Zala megyében és természetesen Dél-Zalában, Nagykanizsán és környékén is - fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. A fórumra kilátogató csaknem kétezer embert mintegy 40 cég és több mint 100 különböző munkakör várta a HSMK-ban. Jelenleg a Zala megyei foglalkoztatási mutatók az országos átlagnál 2 százalékkal jobb értéken állnak.  

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.