Baseball-ütővel vágta fejbe haragosát – hétfőn folytatódik G. E. törvényszéki tárgyalása

facebook megosztás

Egy szerelmi háromszögből kialakuló rossz viszony miatt vágta fejbe baseball-ütővel a haragosát egy borsfai férfi: a sérült életét csak azonnali koponyaműtét mentette meg. A bűneset közben az elkövető anyja sem „tétlenkedett”: egy féltéglával dobta be egy mozgó gépkocsi hátsó szélvédőjét. A testi sértés bűntettével megvádolt G. E.és édesanyja holnap ismét a Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa elé áll.

A vádirat szerint G. E. 2017. június végén létesített szerelmi viszonyt a büntetőügy sértettjének feleségével. A feleség a kapcsolat megromlása miatt el is költözött férjétől, először 2-3 napot Letenyén töltött, majd egy rövid időre egy borsfai házba költözött, ahol a szeretőjének édesanyja élt. Mikor a sértett tudomást szerzett a szerelmi viszonyról, kapcsolata a vádlottal elmérgesedett, melyet mobiltelefonon, szóban és sms-üzenet formájában fogalmaztak meg kölcsönösen egymás felé. A sértett 2017. július 8-án, a késő délutáni órákban Bánokszentgyörgyről Nagykanizsára vitt vásárolni szívességi sofőrként egy házaspárt, akik autóval igen, de vezetői engedéllyel nem rendelkeztek. A vásárlást követően hazafelé tartottak, mikor Borsfán, 19 óra 45 perc körüli időben a sértett meglátta a vádlottat, amint az édesanyja háza előtt tartózkodott. A sértett szóvá kívánta tenni G. E. terheltnek a kapcsolatot és az általa küldött sms-üzeneteket, melyeket sérelmesnek tartott, ezért lefékezett, az úton megállt és kiszállt a járműből.

Ekkor a sértett és G. E. az utcán szóváltásba keveredett, majd a kiabálás dulakodásig fajult, melybe beleavatkozott a vádlott édesanyja is, aki a házból kijőve, egy téglával a kezében közelítette meg a vitatkozókat. Ekkor a sértett visszaült a gépkocsiba, melyben a jobb első ülésen foglalt helyet a fuvarozott házaspár férfi tagja, míg a feleség hátul ült, körülbelül középen, az oldalsó ablakok pedig lehúzott állapotban voltak. A jármű elindult, majd pár méter megtétele után a büntetőügyben másodrendű vádlottként szereplő édesanya a kezében lévő téglát a jármű után dobta, amellyel a gépkocsi hátsó szélvédőjét találta el, ami a becsapódástól betört, a szilánkok a jármű belsejébe hullottak. A tégla becsapódását követően a sértett a gépkocsit az út szélén leállította, abból kiszállt, majd visszaindult a vádlott irányába. Vesztére, ugyanis időközben G. E. terhelt kihozott a házból egy 80 cm hosszúságú baseball ütőt, melyet a kezében tartva, futva megindult a sértett felé, aki épp a ház előtti árok mentén tartózkodott. Majd, amikor G. E. a sértetthez ért, az ütővel, egy alkalommal, a közepesnél nagyobb erővel a bal oldalán fejbe ütötte a sértettet, aki az ütés következtében nyomban beleesett az árokba, ahonnan felállni már nem tudott. A sértetten egy, a helyszín mellett elhaladó gépkocsi utasai próbáltak meg segíteni, miközben értesítve lettek a mentők és a rendőrség is. A helyszínre érkező mentők a sértettet a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházba szállították, ahonnan sürgősséggel továbbszállították a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájára, ahol életmentő koponyaműtétet hajtottak rajta végre.

A férfi sérülése közvetett életveszélyes állapotot eredményezett, a koponyaüreget megnyitó ütés által okozott sérülés életveszélyes sérülésnek minősül. Ugyanakkor G. E. édesanyja, a büntetőügy másodrendű vádlottja azzal az erőszakos magatartásával, hogy az elinduló, a közlekedésben már résztvevő, mozgó jármű után egy téglát dobott, és amellyel a szélvédőt betörte, veszélyeztette a járműben helyet foglaló sofőr és utasok testi épségét. Mindezek miatt G. E. terheltet életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg az édesanyját pedig közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével vádolta meg a Zala Megyei Főügyészség. Holnap további tanúk meghallgatása várható.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.