Börtönt kérnek a kanizsai ügyészek a 45 éves, rigyáci férfira

facebook megosztás

„A medve nem játék!”, tartja a székely mondás, mint ahogy a fegyver sem az. A kanizsai ügyészek fognak arról gondoskodni – egyébként nagyon helyesen –, hogy egy dél-zalai férfi ezt egyszer s mindenkorra megtanulja végre. Ugyanis valószínűleg a börtönbe vezet majd az útja annak a 45 éves, rigyáci férfinak, aki ittas állapotában feltörte elhunyt édesapja fegyverszekrényét, hogy magával vigye vadászpuskáját és sörétes lőszereit. Mindezt úgy, hogy egy korábban elkövetett, lőfegyverrel való visszaélés bűntett vádjával terhelten, jelenleg is bírósági eljárás van ellene folyamatban. A részletekről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta röviden hírportálunk olvasóit.

Egy most 45 éves, rigyáci férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség még 2016. augusztus 3-án emelt vádat lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt. Ez az eljárás jelenleg bírói szakban van.

Csaknem két esztendővel később, idén tavasszal történt az újabb bűneset. A férfi a néhai édesapja, korábban engedéllyel birtokában tartott, 1 darab 12/70 mm kaliberű, MERKEL gyártmányú sörétes vadászpuskáját és 34 darab sörétes vadásztöltényét akarta megszerezni, amelyeket elzárva, egy fegyverszekrényben tárolt. A rigyáci férfi ezért 2018. április 3-án, az esti órákban, ittas állapotában a fegyverszekrény sarokpántját levágta, és a szekrényből eltulajdonította a puskát, a hozzá tartozó tokkal és a lőszerekkel együtt. Mivel nővére észlelte a cselekményét és időközben értesítette a rendőrséget, ezért a megszerzett puskát és lőszereket a házukhoz tartozó pince mellé, a tetőcserepek alá elrejtette és a helyszínről elmenekült.

A férfi által megszerzett sörétes vadászpuska lőfegyvernek, a 34 darab vadásztöltény lőszernek minősül, melyek tartásához engedély szükséges, amellyel a rigyáci férfi nem rendelkezett. Ezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon és börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.