Célegyenesben a horgászhelyek rekonstrukciója a Kis-Balatonnál

facebook megosztás

A végéhez közeledik a Kis-Balatonon a Zalavár és Zalaszabar közötti út déli oldalán a horgászhelyek kialakítása. Szeptember közepén végeztek a szakemberek a korábban kikotort horgászállások partvédelmi munkáival és elkészült azok murvázott talapzata.

Hamarosan – előreláthatólag novemberben – elkezdődik a Kányavári-szigetre tervezett  horgászhelyek kialakítása is és mindkét helyszínen tervezik tájba illő, fa szemétgyűjtők és információs táblák kihelyezését.

Bár a kövezések mentén a döngölés még nem mindenhol történt meg, a hivatalos átadásra pedig előreláthatólag novemberben kerül sor, a horgászok már birtokba vették az elkészült horgászállásokat.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai ottjártukkor szóba elegyedtek néhány „törzshorgásszal”, akik kivétel nélkül üdvözölték a készülő beruházást, amely a korábbiaknál kulturáltabb körülményeket biztosít majd az ide érkezőknek.

Szvoboda Sándor a közeli Zalaapátiból jár keddenként a Kis-Balatonra. Mint mondja, semmilyen körülmények között nem mond le kedvenc időtöltéséről, legyen nyári forróság vagy hideg tél, naptárt lehet igazítani utána. Olykor szigorú penzummal engedi útjára felesége, most is épp keszeget rendelt ebédre. Délre már a szákban lapult a méretes dévér, de soha nem tért még haza üres szákkal.

A támogatásért az  Agrárminisztériumnak, a beruházás okozta kellemetlenségekért és türelemért a horgászoknak jár köszönet.

A szaktárca az "Állami halgazdálkodási feladatok támogatása" című alapból 100%-os intenzitással támogatja a Kis-Balaton horgászhelyeinek rekonstrukcióját.

Forrás & fotók: BHNp Zrt.

(balatonihal.hu) – peca.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.