Érmek és értékes helyezések szabadfogásban

facebook megosztás

Birkózók versenyeztek a Zsigmondy-csarnokban. Hétvégén tartották a szabadfogású területi diákolimpiát, de a tornán a sportpályafutását Kanizsán kezdő Nyers László emléke előtt is adóztak a résztvevők. 

Négy megyéből csaknem 120 sportoló érkezett a kvalifikációs versenyre, a kanizsaiak közül 16-an indultak. A szabad- és kötöttfogásban egyaránt rutinos Pőcze Bence okkal bízott az aranyérem megszerzésében, még a felkészülési nehézségek ellenére is.

– Nagyon sok betegségem volt, náthás is voltam, a hátam is meghúzódott, ezért nem tudtam rendesen készülni, csak most az utolsó két napban tudtam edzeni jobban – mondta a fiatal versenyző.


Fotó: Gergely Szilárd

Pőcze Bence mellett Fata József, Balazsin Zdenkó és Dányi Bátor is első helyen végzett, de a kanizsaiak bronz- és ezüstérmet is bezsebeltek, valamint több biztató eredmény is született.

A Zsigmondy-csarnok nemcsak a területi diákolimpiának, hanem egy emlékversenynek is helyet adott.

– Tavaly már rendeztük egy versenyt Nyers László emlékére. Ő 1956-ban a Nagykanizsai Lokomotívnál kezdett birkózni, és négy-öt év kanizsai képzés után Pécsre, majd Dunaújvárosba igazolt, ahol egészen a mexikói olimpiáig jutott. Ott egy sérülés miatt, sajnos, fel kellett adnia a versenyt. Európa- és világversenyekről is van helyezése – mondta Szatmári Zsolt, a kanizsai egyesület vezetőedzője.

A területi diákolimpián kvalifikációt szerző kanizsaiak novemberben, az országos döntőben bizonyíthatnak újra.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.