Folytatódtak az Idősek Hete programjai

facebook megosztás

Szerdán az Idősek Otthona és Gondozóházban egy rövid színdarabbal köszöntötték a lakókat. Ma délelőtt pedig a Kodály utcai nyugdíjasklubban Hella Ferenc református lelkipásztor tartott előadást.

A programsorozat harmadik állomása az Idősek Otthona volt, ahol a Palini-iskola drámacsoportja szerzett vidám perceket az otthon lakóinak. – Ez a mai nap az Idősek Otthonában az itt lakókról szól és egy picit az elmúlt 25 esztendőről is, mert ilyenkor egy kedves műsor keretében idézik fel az elmúlt éveket. Ki, mennyi évet tölt el itt a mindennapjaiból – fogalmazott  – Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.  A rendezvényen külön köszöntötték Szabó Máriát, aki már 25 éve él az otthonban. 

A Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény negyedszázada rendezi meg programjait a város idős otthonában és klubjaiban. – Szívem szerint, valahogy közelebb áll hozzám ez az intézmény, az idősek napi rendezvények tekintetében, mert ők itt élnek, itt vannak, és a város vezetősége jön az otthonukba. Ők egy zárt közösségben vannak. Az itteni érzések összeadódnak, felerősödnek – mondta Jerausek István, önkormányzati képviselő.

Ma délelőtt a Kodály utcai Idősek Klubjában Hella Ferenc református lelkész mesélt hétköznapjairól, családjáról, lelkészi hivatásáról. Az „Egy csésze tea” elnevezésű előadásra minden évben a város egy ismert közéleti szereplőjét hívják meg a szervezők.  – Van egy gyakorlata ennek a csapatnak, a közösségnek Koller Jutka vezetőasszony szervezésével. Ők vezetik ezt a beszélgetést. Arról lesz szó, hogy egy lelkésznek az élete hogyan néz ki, hogyan éli a mindennapjait, illetve mik azok a gondolatok, amelyek foglalkoztatják a mindennapokban – árulta el Hella Ferenc, református lelkipásztor. Az Idősek Hete rendezvénysorozatot ünnepi gálaműsorral zárják pénteken.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.