Futsalos meglepetés a születésnaposoknak

Nagykanizsai Futsal Club (7.) – Piliscsabai AFC (1.) 4-4 (3-2)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, 7. forduló. Nagykanizsa, 200 néző. Vezette: Wittner (Karsai, Blum). G.: Szakmeiszter J. (2.), Schuller (5.), Koronczai P. (12.), Szalai D. (34.), illetve Keresztury (16., 36.), Hajnal R. (20.), Fehér (33.).

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. - Nagy T., Novák L., László D., Szakmeiszter J. Csere: Szőke R. (kapus), Losonczi, Koronczai P., Szalai D., Kollár, Schuller, Pesti A., Budai L. Vezetőedző: Bagó Gábor.


Schuller Ferenc (szemben) ismét eredményes volt az NFC színeiben a futsal NB II-ben

Fotó: Gergely Szilárd

Ha a kanizsai meccs előtt a vendégek szakvezetőjére, a Ferencváros egykori labdarúgó legendájára, Mucha Józsefre figyeltünk, akár meg is ijedhettünk, hiszen ahogy anno a szlogen nagyjából úgy szólt: jön majd Mucha, lesz itt ruha, s ez nem sok jót ígért... Ellenben a vendéglátó kanizsaiak kitettek magukért, így kedveskedve talán a születésnapos technikai vezetőjüknek, Mulasics Balázsnak, no meg az edző Bagó Gábornak, mivel villámrajtot vettek a találkozó elején. A csabaiaknak nem ízlett az NFC agresszív és szervezett játéka, így az sem volt véletlen, hogy 3-0-ra is elhúztak ellenlábasuktól. Idővel persze a PAFC is felvette a ritmust, s az első játékrész végére fel is jöttek egy gólra. A második húsz perc már megfontoltabb játékot hozott a kanizsaiak részéről, bár a másik oldal egyenlítése sem nagyon zökkentette ki őket, mivel rögtön rá is rúgták az újabb vezető találatukat. Ha ekkor lett volna idejük egy kissé megnyugodni, talán másképp alakul a mérkőzés hajrája, mindenesetre a Piliscsaba a 36. percben újból egalizált, mellyel az egy pontot már meg is tartotta. Másik oldalról nézve viszont a hazaiak a tabellát vezető együttessel szemben értek el döntetlent, akik egy spanyol és két brazil játékost is felvonultattak soraikban.