Gödörben vannak

facebook megosztás

Sárvár FC (11.) – FC Nagykanizsa (8.) 3-0 (1-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 10. forduló. Sárvár, 300 néző. Vezette: Juhász B. (Hofbauer, Bertalan). G.: Skriba (13.), Pető (62.), Koronczai B. (92. - 11-esből).

Nagykanizsa: Horváth M. - Horváth D., Szabó B., Major, Horváth B. - Pál D., Kretz (Péntek, 35.) – Vlasics (Lőrincz, 65.), Béli M., Szőke D. (Gerencsér, 59.) - Kovács Gy. Vezetőedző: Barna László.

Jól bejáratott „korabeli” klisé szerint futballra kiválóan alkalmas időre ébredhettek a kanizsai labdarúgó együttes tagjai, akik a szintén újonc Sárvár FC legénységéhez látogattak vasárnap délután. Mint az, ismert, a vasiak néhány hete edzőváltáson estek át, hiszen a nem túl fényes szériájuk lezárásaként a csapat és Kovács László addigi vezetőedző útjai elváltak, a zalaegerszegi szakember helyére pedig érkezett Bojan Lazics, aki már játékos-pályafutása során is – nem véletlenül - az agresszív szerb stílust képviselte, s immár a kispadról is azt próbálja aktuális legénységének tagjaiba sulykolni. Nem kerülte persze ez sem el Barna László kanizsai vezetőedző figyelmét, akinek helyzetét nem könnyítette meg, hogy a sárvári helyszínre számos sérültjét nélkülözve kerekedhetett fel csapatával együtt. A hazaiak úgy fogadhatták a Nagykanizsát, hogy a tegnapi bajnokit megelőző két meccsükön négy pontot gyűjtöttek, míg a dél-zalaiak két vereséget „szedtek be”, emellett kiestek a Magyar Kupa küzdelmeiből is. Ettől függetlenül Nagykanizsán még mindig nem múlt a futball-láz, hiszen vasárnap a késő délelőtti órákban lehetett olyan gépkocsit látni, mely a Hevesi útról indulva az Egerszeg felé tartó elkerülő útszakszakaszon haladva a kalaptartón Nagykanizsa-sállal indult útnak Sárvár felé.

Hogy ott a szurkolók a beszámolók szerint remek kiszolgálással, barátságos környezettel találkozhassanak. Igazából a pályán látottakra sem lehetett panaszuk az első félidő során, bár a hazaiak a 13. percben Srkiba Máté révén vezetéshez jutottak. Az irányítást próbálta a kezében tartani az FCN, de gyakorlatilag semmi nem sikerült a piros-kékeknek. S ez a második félidőben gyakorlatilag tovább folytatódott, hiszen a vendéglátók a 61. percben növelték előnyüket. Innentől, sajnos ahogy azt az utóbbi hetekben a dél-zalai szurkolók tapasztalhatták, csapatuk játéka kissé szétesett, melyet meg is pecsételt a harmadik sárvári találat a találkozó végén. A mezőny ugyan továbbra is szoros a Nyugati csoport mezőnyében, de el kell fogadni, az FC Nagykanizsa gárdája az újabb vereséggel valóban gödörbe került, a félszezon utolsó harmadában pedig ebből kellene kikecmeregnie Barna László csapatának.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.