Gyermektükör

facebook megosztás

A rendezvénysorozat első állomásán nagycsoportos ovisok számára tartottak nyílt napot tartottak a Péterfy-iskolában, míg legutóbb a szülők hallhattak interaktív előadásokat a testi-lelki iskolaérettségről, a tehetség korai felfedezésének és fejlesztésének lehetőségeiről. Ezekben a műhelyekben a tehetség különböző területeit próbáljuk egy picit segíteni, támogatni, fejleszteni. Természeten játékos formában, hiszen az óvodás gyerekek életkorához maximálisan próbálunk igazodni. Ez a mostani alkalom egy kicsit rendhagyó ebből a szempontból, hiszen elsősorban a felnőtteket, a szülőket szólítottuk meg - hangsúlyozta Sneffné Ágoston Mónika, tagintézmény-vezető.

A szakértők szerint óvodás korban még nem lehet tehetségről beszélni, csak arra mutató jelekről. Ezeket azonban nagyon fontos, hogy időben észrevegyék a szülők, és lehetőség szerint próbálják is még tovább erősíteni. – Tehetségműhelyekben is foglalkozunk a gyermekeinkkel. S mindazokat a tevékenységeket, amelyeket ott ajánlunk nekik, azokat be szoktuk mutatni a szülőknek, és számos olyan van köztük, ami otthoni környezetben, a szülők segítségével is nagyon jól megvalósítható. Azokat a kreatív képességeket, azt a motivációt ők maguk is meg tudják adni a gyermekeiknek. Ezáltal pedig igazi kis tehetségígéreteket tudunk közösen fejleszteni - fogalmazott Geröly Krisztina, a Miklósfai-óvoda vezetője.

A Gyermektükör programsorozat november 27-én folytatódik, akkor különböző játékos feladatok várják majd a gyerekeket, a szülők pedig – egyebek mellett – a finommozgás és a nyelvi beszédkészség fejlesztéséről hallgathatnak előadásokat a Péterfy-iskolában.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.