Hogy hova rakta a szemetet? Hát persze, hogy az erdő mellé, egy rétre…

facebook megosztás

Néha már csak legyint az ember egy-egy bűnügyi hír hallatán, és csak azt mondja: nem értem, hogy ezt miért kellett, de remélem, jól megbüntetik majd érte. A következő eset is pont ilyen: minden adva volt ahhoz, hogy jól döntsön és cselekedjen a 39 éves férfi, aki pedig, ki tudja miért, de nem így tett. Bíróságon, és lehet, majd a börtönben ér véget ez a büntetőügy is. A részletekről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtem.

A már többször is büntetett, 39 éves férfi 2017. szeptember 15. és 16. napjain alkalmi munkákat végzett egy lentihegyi ingatlanon, amelynek során a tulajdonos megbízta őt azzal, hogy az általa összerakott 5-6 zsák szemetet, továbbá a be nem csomagolt cementes zsákokat, fateknőt és egyéb hulladékokat az ingatlanról talicskával szállítsa el a lentihegyi buszfordulóban lévő hulladékgyűjtő konténerekbe – sorolta a részleteket dr. Pirger Csaba. – A megbízás alapján a terhelt 2017. szeptember 15. és 16. napjain, a megbízója által korábban zsákokba összekészített hulladékokat, illetve a cementes zsákokat, fóliákat, festékes vödröt és a fateknőt – anélkül, hogy a hulladékos zsákokat átvizsgálta, illetve a hulladék tartalmáról meggyőződött volna – talicskára rakta, majd nem a megbízás szerinti hulladékgyűjtő konténerekbe, hanem két fordulóban, egy gosztolai ingatlanra szállította, ahol az erdő melletti füves területen a hulladékot egy 0,5 m3 térfogatú kupacban rakta le.

Hogy milyen szemetet pakolt le az erdő mellé a 39 éves férfi? – kérdezett vissza nagyot sóhajtva a sajtószóvivő. – Lakossági, illetve veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat, úgymint cementes papírzsákokat, kartondobozokat, kutyatápos zacskókat, műanyag csomagolási hulladékot és dobozokat, PET palackokat, ételtartókat, üvegpalackokat, konzerves üvegeket, fém csomagolási anyagokat és megszilárdult cementet, vegyszeres csomagolóanyagot, konyhai hulladékot, továbbá 1 db festékes vödröt, 3 db injekciós tűt, 1 db építési tömítőanyag tubust, 1 db festékszóró spray-s flakont és 1 db festékkel szennyezett takarófóliát – mondta végig szinte egy szuszra a sort dr. Pirger Csaba.

Mindezek miatt a Lenti Járási Ügyészség a férfi ellen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének vétsége miatt emelt vádat a dél-zalai kisváros járásbíróságán: ha bűnösnek találják, akár két évre is a rácsok mögé küldheti a bíróság.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.