Húsz éves az Antióchia közösség

Az Antióchia programot – amely nevét az első ismert keresztény közösségek helyéről, Antióchiáról kapta – az 1960-as években fejlesztették ki az Egyesült Államokban. A nagykanizsai Jézus Szíve Antióchiai Közösség, amely 1998-ban jött létre, húszéves jubileumát közös imával, énekléssel és beszámolókkal, valamint rengeteg személyiségfejlesztő játékkal ünnepelte a Piarista-iskolában.


Az eltelt 20 év legszebb élményeit bemutató kiállítás is várta a három antióchiás generációt

Szombaton a programok már reggel elkezdődtek, amelyeken három antióchiás generáció vett részt: az alapító tagok és gyerekeik, valamint a csoport jelenlegi tagjai. A rendezvényre a Kaposvári Egyházmegye püspöke, Varga László is ellátogatott. A főpásztor hangsúlyozta: minél személytelenebb a társadalom és a körülöttünk élő világ, minél nagyobb a „magány leprája”, annál nagyobb szükség van minden élő, és hittel teli közösségre fiatalok és kevésbé fiatalok számára, s az Antióchia tökéletesen teljesíti ezt a küldetést.

A Varga László megyés püspök által celebrált szentmise után közös vacsorával és táncházzal ért véget a jubileumi rendezvény. A Kaposvári Egyházmegyében, Nagykanizsa mellett, további két városban, Kaposváron és Siófokon működik Antióchia.