Irány a szakmák világbajnoksága!

facebook megosztás

Hiányzik neki a verseny, és már várja, hogy indulhasson a jövő augusztusi világbajnokságon – mondta a Kanizsa Televízió Híradójának a EuroSkillsről bronzéremmel hazatérő Balogh Krisztián. A miklósfai fiatalember az elmúlt másfél hétben több állásajánlatot is kapott, de a továbbtanulás lehetőségén is gondolkodik.

A magyar válogatott egyetlen kőfaragója, Balogh Krisztián végig biztató teljesítményt nyújtott a háromnapos versenyen, sokan dobogós helyezést jósoltak neki. Krisztián végül valóban az élmezőnyben végzett, a tíz kőfaragó közül ő érdemelte ki a bronzérmet.


Balogh Krisztián sikerében sokan bíztak (Fotó: Jancsi László)

– Nem számítottam arra, hogy ilyen jól sikerül a verseny, főleg, amikor megláttam, hogy a többi versenyző idősebb, és mint utólag kiderült, több éve a szakmában van. De mire a második nap elejére értünk, láttam, hogy nagyon jól állok, és ha nem rontom el, tempóban maradok és nem adom fel a versenyt, akkor akár dobogós is lehetek, és ez egy nagy drukk volt. Amikor pedig az eredményhirdetésen kimondták, hogy Magyarország a harmadik lett, hirtelen fel sem fogtam, mi történik – árulta el.

A versenyt szeptember végén, Budapesten rendezték meg. A gödi Piarista-iskolában frissen végzett fiatalembernek szakmai felkészítője, Gill Viktor, illetve az édesapja is a helyszínen drukkolt.


Balogh József büszke a fiára (Fotó: EuroSkills)

– Amikor ő a Piarista-iskolába járt, már akkor is lehetett látni, hogy bizonyos értelemben kilóg a sorból. Folyamatosan tartottam a kapcsolatot a mesterével. Harmadikban már ott tartottunk, hogy saját szerszámokkal dolgozott. A mestere is javasolta, jó lenne, ha indulna magyarországi versenyeken, hogy kijuthasson az Európa-bajnokságra. Krisz ezeken is teljesített, így elindulhatott a felkészülés, és innen már egyenes út vezetett a bronzéremig – mondta el Balogh József.

Balogh Krisztián a versenyen elért eredményének köszönhetően automatikusan megkapja mesterlevelét is. A fiatalt a EuroSkills óta többen is megkeresték állásajánlattal, de tervei közt szerepel a továbbtanulás is. Mindenekelőtt azonban a jövő augusztusi, oroszországi szakmák világbajnokságára koncentrál, amelyre rövidesen megkezdi a felkészülést.

 

Krisztiánról korábban ezekben a cikkekben írtunk.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.