Kéregetett és ittasan bolyongott a csecsemőjével a nagykanizsai nő

facebook megosztás

Nem tudom, hogy a bűnügyi tudósításban szereplő nőnek hol, mikor siklott félre az élete, és hogy arról ki tehetett, de egyben biztos vagyok: bizony ő tehet arról, ha a saját gyermekének is ugyanilyen szomorú sors jut majd osztályrészül. Valószínű, hogy a hatóságok is így gondolhatták, hiszen a gyámhivatal elvette a nőtől a gyermeket, a kanizsai ügyészektől pedig egy vádiratot kapott: nemsokára már a bíró előtt magyarázhatja majd a „bizonyítványát”. Az elszomorító bűnügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

A korábban már büntetett, 34 éves nagykanizsai nő 2017. szeptember 22-ének délelőttjén a tavalyi esztendő júniusának végén született fiúgyermekére felügyelt, miközben az elfogyasztott bortól súlyosan ittas állapotba került. A babakocsiban lévő gyermekkel délidő előtt nem sokkal ment be a Fő út és Csengery út sarkán lévő Coop élelmiszerboltba, ahol nem vásárolt semmit, de az egyik vásárlót pénzkéréssel kezdte el zaklatni, miközben a síró gyermekkel nem foglalkozott. A nőt kiküldték a boltból, majd az Erzsébet téren egy rendőrjárőr állította meg. Igazoltatták, és a gyermekkel együtt a rendőrkapitányságra előállították.

Később a továbbra is ittas nő a gyermekkel a Nagykanizsa, Rózsa u. 1. sz. társasház előtti buszmegállóba ment, ahol leült a padra, majd a gyermeket is az ölébe vette. A gyermek sírni kezdett, ám a nő nem foglalkozott vele. Mivel a gyermek több, mint másfél óráig folyamatosan sírt, a házból a segítségére érkezett egy lakó, akit a nő durva hangnemben fenyegetett meg: a lakó erre értesítette a rendőrséget. A nő ekkora már – ittassága miatt – a gyermeket fejjel lefelé lógatva tartotta és majdnem a földre ejtette, amit a rendőrök akadályoztak meg, úgy, hogy tőle a csecsemőt elvették.

A nő magatartásával fokozott mértékben veszélyeztette a gyermek testi fejlődését. A Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatala 2017. december 22-i hatállyal elrendelte a gyermek nevelésbe vételét és őt nevelőszülőnél helyezte el. A Nagykanizsai Járási Ügyészség a visszaesőnek minősülő nő ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon: ha bűnösnek találják, akár 5 hosszú évre is a rácsok mögé kerülhet a 34 éves nő.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.