KSH: augusztusban megélénkült a kiskereskedelmi forgalom

facebook megosztás

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom 6,3 százalékkal, a naptárhatással kiigazítva 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a júliusi 5,4, illetve 5,3 százalékos emelkedés után - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).    

A nem élelmiszer jellegű termékek csoportjában a forgalom volumene összességében 10,7 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál. Az idén a januári 12,7, és a júniusi 10,9 százalék után harmadszor mért kétszámjegyű növekedést a KSH. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom május óta a legmagasabb ütemben,  4,1 százalékkal nőtt, az előző havi 1,9 százalék után.     

Az üzemanyagtöltő állomások forgalma szintén május óta a legjobban nőtt, 6,8 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit, miután a hónap során megtorpant az árak emelkedése, de így is 16,3 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.     

Az év első nyolc hónapjában 6,6 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom növekedése az előző év azonos időszakához mérve, a naptárhatástól megtisztított adat 6,7 százalékos emelkedést mutat.    

A kiskereskedelmi forgalom augusztusi részletes adatait október 24-én közli második becslése alapján a KSH.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.