Lincshangulat Letenyén

Egy nő miatt kerekedett hatalmas balhé a Mura melletti határvárosban, amelynek során egy ház, valamint egy autó ablakait is betörték egy dühös család tagjai. A rongálás részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy nő élettársi kapcsolatot létesített egy zajki férfivel, de kapcsolatuk 2017 novemberében megszakadt. A nő az elköltözés mellett döntött: egyik ismerőse vitte el a zajki hegyi hajlékból – kiskorú gyermekével együtt – Letenyére. Zajkról, az autóval történő távozásuk során a férfi véletlenül elsodorta az büntetőügyben vádlottként szereplő férfi testvérét, aki a baleset következtében több sebből is vérezni kezdett, melyek ellátására a helyszínre mentő érkezett.

A balesetről a vádlott és többi testvére hamarosan értesültek, s hogy a testvérük sérülése miatt elégtételt vegyenek, autójukkal a balesetet okozó férfi letenyei lakóhelyére hajtottak. Botokkal felszerelkezve az ingatlan nyitott kerítésén keresztül a házhoz mentek, melynek ajtaját lábbal berúgták, majd a lakóház konyha felőli ablakát betörték. Ezután behatoltak az ingatlanba, majd a lakóház szobáit átkutatva – eközben a nyílászárokat is megrongálva – a férfit keresték, de mivel nem találták, távoztak. A nyílászárok megrongálásával 19.591 Ft kár keletkezett. Távozásukat követően a vádlott egy nála lévő golfütővel – aminek a feje az ütések következtében, időközben leesett, s a házban maradt –, az udvaron, a keresett férfi által leparkolt autó szélvédő és bal oldali üvegét is kitörte, mely rongálással újabb 53.340 Ft kárt okozott. Mindezek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon.

Papp Attila