Nyolc új gépet kapott Belezna

facebook megosztás

A minőségi falusi életet szolgáló beruházások közé tartozó beleznai bekötőút átadására még pár hetet várni kell, de a település egy másik állami pályázaton is nyert: egy csaknem 10 millió forintos projektnek köszönhetően a szociális tűzifa elszállításánál is hasznos kistraktort, pótkocsit és még hat, a település lakóinak életét megkönnyítő eszközt vásárolhattak.  A gléderrel rendbe tudjuk tenni a földútjainkat, mert az út közepét – ahol púpos – le kell húzni, hogy személygépkocsival is közlekedni lehessen rajta. A sószóróval meg tudjuk oldani a téli síkosságmentesítést, mert van egy-két olyan partunk, amin hiába nyom le a KPM, meg kell homokozni, meg kell sózni. Ezeket a dolgokat tehát hogy a téli közlekedés rendben legyen a buszok és a személygépjárművek részére is  meg tudják oldani - említette Bődör István, Belezna polgármestere.

A kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél több pályázati forrással segítse a vidéki falvak felzárkózását, és megakadályozza azok elnéptelenedését. – Kormányzatunk nagyon komolyan figyel arra, hogy miként tudja segíteni a falvak fejlesztését, az ott élő emberek mindennapjainak könnyítését vagy éppen a falvak szebbé tételében hogyan tud segíteni a helyi önkormányzatoknak. Tulajdonképpen ez a mai nap arról szólt, hogy egy pályázat révén hogyan tudja az önkormányzat munkáját segíteni a kormányzat - mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A legtöbb gépet már kipróbálták az elmúlt napokban, az első tapasztalatok szerint kiválóan alkalmasak feladatuk ellátására. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.