Óriási siker a becsehelyi kákiszüret

Háromnapos szedd magad akciót hirdettek a becsehelyi káki-ültetvényen, ahol jelenleg egy hektáron termesztik az egzotikus gyümölcsöt a Harcz testvérek. A különböző kertészeti és közösségi oldalakon is nagy népszerűségnek örvendő Harcz Endre elmondta: egyre nagyobb sikernek örvend Magyarországon a káki, aminek egyik fő oka lehet, hogy a gyümölcs utóérő, így hónapokig eltárolható, és a téli hónapokban megfelelő vitaminellátást nyújthat fogyasztóinak.

Az ültetvényt 2014-ben telepítette Harcz Endre és Balázs, s idén már 600 fáról szüretelhetnek. A projektet a kezdetektől támogatta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, a Mura-program miniszteri biztosa. A politikus ma is ellátogatott Becsehelyre, ahol elmondta: Murafölde mikroklímája kiválóan alkalmas a mediterránként emlegetett gyümölcsök termesztésére, és a helyi termelők kiváló munkájának és a Mura-program támogatásának köszönhetően, hamarosan országszerte is a boltok polcaira kerülhet a dél-zalai kivi és datolyaszilva.


Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, a Mura-program miniszteri biztosa is ellátogatott a becsehelyi kákiszüretre

A becsehelyi kákiszüret hétfőn 17 óráig tart. A szervezők a nagy érdeklődés miatt – még Kiskunfélegyházáról is érkezett ma érdeklődő – mennyiségi korlátozást vezettek be, így egy család maximum 10-15 kg kákit vihet magával.