Összeverte a barátnőjét, még a csuklóját is eltörte

facebook megosztás

Összeverte a barátnőjét, még a csuklóját is eltörte, de a nőt bántalmazó, „bátor lovagon” kívül voltak még „erős emberek” Zalaegerszegen, és Pacsán is. Sorsukról a bíróság fog dönteni, ugyanis a zalaegerszegi ügyészek mindhárom „erős embert” testi sértés bűntettével vádolták meg. A büntetőügyek részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta röviden hírportálunk olvasóit.

Egy 27 éves fiatalember ittas állapotban, 2018. április 07. napjának éjszakáján, éjfél körül keveredett szóváltásba a barátnőjével az általuk közösen lakott zalaegerszegi, Ola utcai lakásban. A veszekedés során a sértetté vált lányt a lakás nappalijából átlökdöste a hálószobába, majd a haját megragadva, a fejét több alkalommal is az ajtófélfának ütötte. A sértett az ütésektől a földre került, majd a férfi a lány fejét a küszöbnek is több alkalommal nekiütötte, ezután pedig, a földön fekvő sértettet rugdosni kezdte. A fiatal nő a bántalmazás során a jobb karjára támaszkodva próbált meg felállni, amikor a férfi megrúgta a jobb csuklóját, majd a jobb combját is. Csak ezt követően hagyta abba a sértett bántalmazását, majd annak ellenére magára hagyta a sérült lányt, hogy a sértett segítséget kért tőle. A bántalmazás következtében a fiatal nőnek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülése keletkezett: a jobb csuklója eltörött, valamint a feje és combja is zúzódott.

Egy korábban már garázdaság és testi sértés bűntette miatt elítélt, 23 éves misefai férfi 2018. április 05-én, 6 óra tájékában került szóváltásba munkatársával Pacsán, egy kft. üzemének öltözőjében. Ennek során megmarkolta a sértett ruháját a mellkasánál, mire a sértett is megmarkolta a férfi ruházatát. Miután elengedték egymást, a sértett a férfinek hátat fordítva elindult az öltözőből kifelé, azonban az utána szólt, ezért a sértett visszafordult. Ekkor a férfi két alkalommal is megütötte a sértett arcát. A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülése keletkezett: az orrcsontja és az arccsontja is eltörött.

Egy 49 éves, garázdaság miatt korábban már büntetett, baktüttösi férfi és ismerőse között évek óta feszült viszony állt fenn. Ilyen előzmények után, 2018. március 9-én, az esti órákban találkoztak össze a zalaegerszegi vasútállomás előtti, 4-es buszmegállónál. Az ittas állapotú terhelt az ismerősével beszélgető sértetthez lépett és miután a sértett közölte vele, hogy gázspray van nála, ekkor a vádlott hirtelen, ököllel vágta orrba a férfit, majd távozott a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat mindhárom férfi ellen a Zalaegerszegi Járásbíróságon.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.