Paradicsom helyett Bécsből beszerzett kannabisz–palántákat nevelgettek

facebook megosztás

Szerdán folytatódik a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt annak a galerinek a bűnpere, akik egy Nagykapornak melletti hegyen termesztettek kábítószert: D. A. és társai paradicsom és paprika helyett Bécsből beszerzett kannabisz–palántákat nevelgettek a zalai dombok között. A lehetséges büntetési tételeket elnézve – „alapesetben” is öt évet lehet kapni a kábítószer birtoklásáért – jobban jártak volna, ha előbbiek termesztésénél maradnak…

A vádirat szerint D. A. és II. rendű vádlott-társa 2017 májusában határozták el, hogy egy Nagykapornak melletti hegyi ingatlanon kannabisz növényeket fognak termeszteni. Ezért 2017 júniusában kiutaztak Bécsbe, ahonnan 68 db kannabisz palántát, valamint a fejlődésükhöz szükséges tápoldatokat szereztek be. D. A. és a II. rendű vádlott abban is megegyezett, hogy a növények gondozását D. A. unokatestvérére, a III. rendű vádlottra bízzák. 2017 júliusában a II. rendű vádlott újabb 28 db palántát vásárolt, azonban a III. rendű vádlott augusztusban úgy döntött, a továbbiakban nem vesz részt a termesztésben, ezért ezt követően a növényeket az I. rendű vádlott, D. A. gondozta. A nyomozóhatóság lakossági bejelentés alapján, 2017. augusztus 31-én foganatosított helyszíni szemlét a nagykapornaki hegyen.

Összesen 108 tő kannabisz növényt találtak a hegyi ingatlan közelében, valamint a II. rendű vádlottnál tartott házkutatás során a növények termesztéséhez szükséges eszközöket, illetve további 28 tő kannabiszt foglaltak le. A marihuána-termesztő társaságot kábítószer birtoklásának bűntettével vádolták meg,ítéletet dr. Seruga Teodóra büntetőtanácsa fog majd mondani felettük. Holnap tanúk és egy szakértő meghallgatásával folytatódik majd a bűnper tárgyalása.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.