Sokan várjuk a májust, Magyarország nem magányos ország

Minden kampány küzdelem, a feleségem is mindig mondja nekem, meg sok emberrel találkozom, különösen asszonyokkal, akik mindig elmondják, hogy az a fontos, hogy nyugalom legyen, meg béke, meg biztonság, és milyen igazuk is van, de időnként a nyugalomhoz, a békéhez, meg a biztonsághoz az kell, hogy meg tudjuk védeni a saját álláspontunkat – jegyezte meg Magyarország miniszterelnöke a Kossuth Rádióban.


Orbán miatt szeretik Magyarországot. #JeSuisOrbán címkékkel, a magyar miniszterelnök beszédeinek saját nyelvükön feliratozott videóival fejezi ki a közösségi oldalak nyugat- és közép-európai népe, hogy a bevándoroltatás, a népességcsere helyett szerintük az a megoldás, hogy a fiatalok akarjanak gyerekeket

A migráció rossz dolog, a migráció Európát fenyegeti, a migráció valójában lakosságcserét jelent, egyre kevesebb európai ember születik, és egyre több idegent hoznak ide. Ez meg fogja változtatni a kultúránkat, és egy-két év elteltével nem ismerünk rá a saját falunkra, a saját városunkra, a saját országunkra és a saját kontinensünkre.

Orbán Viktor múlt pénteken a tagállamok egy részének fenti álláspontjával szögesen ellentétes véleményt hangoztató EU-biztosra is utalt. Ez a derék ember, aki a biztos, a mi alkalmazottunk, mi fizetjük, tehát neki az volna a dolga, mint az Európai Bizottság tagjának, hogy bennünket képviseljen. Ha pedig nem tud minden tagállamot képviselni, akkor tartózkodjon attól, hogy az unió nevében nyilvánít véleményt, mert ez egy súlyos demokráciaproblémát vet fel.

Ez a derék ember elment oda, és azt mondta, hogy a migráció jó dolog, a migrációt folytatni kell, egy betelepítési programot kell végrehajtani. Senkitől nincs erre felhatalmazása. Az Európai Unióban ma ez egy vitakérdés, nemcsak a magyarok, a közép-európaiak nagy része, nemcsak a V4-ek, de az olaszok vagy éppen az osztrákok is, sőt a bajorok is ez ellen vannak. Ilyen körülmények között egy általunk fizetett tisztviselőnek elmenni New Yorkba, és az Európai Unió tagállamainak egy részének az álláspontjával szögesen ellentétes álláspontot képviselni, ez egy demokráciaprobléma, és nem véletlen, hogy sokan vagyunk itt, ezen a kontinensen, akik várják az európai parlamenti választást jövő májusban, hogy az ilyen embereknek végre útilaput köthessünk a talpára.

Az Európai Unióban egyszerűen megoldják ezt a problémát, mert ők azt mondják, hogy a demográfia a számok tudománya, hiányoznak az emberek.Legyen helyettük máshonnan is, akkor egy európait kicserélünk egy afrikaira, ha hiányzik egy európai, svéd, német vagy éppen osztrák, akkor hozunk helyettük majd Ázsiából valakit, mert az a fontos, hogy a számok stimmeljenek. Ugye, a magyar ember erről nem így gondolkodik. A magyar nép azért részben erős nemzettudattal, közösségi tudattal, részben pedig erőteljes családi érzelmekkel rendelkező közösség. Nekünk a demográfia vagy a népesedés nem számokból áll, és azt is mondhatjuk, hogy nekünk nem számok kellenek, hanem magyar emberek. Ahhoz meg az kell, hogy minél több gyerek szülessen, ahhoz meg család kell, a családhoz pedig kell egy anya meg egy apa, lehetőleg egy nő meg egy férfi, és az kell, hogy a fiatalok akarjanak gyerekeket.

Az egyik legnehezebb szakmai, gazdaságpolitikai kihívás, hogy hogyan kell egyszerre megadni a pénzügyi elismerést és tiszteletet a nyugdíjasoknak, akiknek a száma magas, és közben megfelelő forrást biztosítani a fiataloknak arra, hogy elegendő gyerek szülessen. Mert valahogy az idősek iránti tiszteletet meg a jövő iránti elkötelezettséget egyensúlyban kell tartani. Ez komoly bűvészmutatvány. A kormányzást nem véletlenül nevezik művészetnek – vallotta meg Orbán Viktor.

Papp János összeállítása