Ünnepi gálával zárult az Idősek Hete

facebook megosztás

Meglepetéssel kezdődött a gála: megajándékozták a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény klubjainak alapítóit. A 25 éve kezdődött Idősek Hete programsorozat legfontosabb üzenete pedig az, hogy nem kell félni az időskortól és az esetleges betegségektől sem, hiszen a klubtagok mindenben segítik egymást. – Nem kell félni az időskortól, nem kell félni, hogy megöregszünk, netán megbetegszünk, mert ha a család nem ér rá, mert éppen dolgoznak vagy külföldön élnek, akkor nagyon jó szociális intézmények állnak rendelkezésre az időskorúak számára. S bátran, nyitottan, szorongás, feszültség nélkül bemehetnek az intézményekbe, hiszen már ismerik őket, jártak ott - fogalmazott Koller Jutka, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.

A Honvéd Kaszinó tükörtermében összegyűlt több mint 100 vendéget Dénes Sándor köszöntötte. A polgármester szerint a szépkorúak minden törődést megérdemelnek, hiszen rengeteget tettek Nagykanizsáért. – A legtöbb törődést – azt szoktam mondani – a pici gyermekeink és az idősödő társaink érdemlik, akik már az aktív munkás napjaikat leélték. Nagyon sokat tettek, dolgoztak – többek között – Nagykanizsa városáért - mondta el Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.


Cseresnyés Péter köszöntőjében elmondta: fontos, hogy a fiatalok ne felejtsék el nagyszüleik, dédszüleik értékeit  

Fotó: Gergely Szilárd

A kormány 2018-at a Családok évének nyilvánította. Így az Idősek Hete záróvacsorájára a NESZI klubjaiba járó nyugdíjasok unokáit, gyerekeit is meghívták. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szerint szükség van a generációk találkozására, hiszen fontos, hogy a fiatalok ne felejtsék el nagyszüleik, dédszüleik értékeit. – Az önök példáján okulva mi tudomásul vesszük, hogy a világ nem velünk kezdődött. Voltak eleink, akik bennünket megtartottak magyarnak, bennünket megtartottak abban a kultúrában, amit átadtak dédszüleink, nagyszüleink. Azzal a felelősséggel vettük ezt át, hogy mi kötelesek vagyunk az irántuk érzett tiszteletből eredően is továbbadni mindezt az utánunk jövő nemzedéknek - hangsúlyozta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. Az Idősek Hete programsorozat gálavacsorával és zenés műsorokkal zárult. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.