A régi ház előtt esti csendben

facebook megosztás

Bemutatták Riersch Zoltán legújabb kötetét. A régi ház előtt esti csendben című mű a Krúdy-díjas költő 70. születésnapjára jelent meg. A kötetbemutatón nemcsak családtagok, hanem régi barátok, ismerősök is köszöntötték az írót.

Gyermek- és ifjúkori történeteit írta meg Riersch Zoltán a legújabb könyvében. A régi ház előtt esti csendben című kötet a költő 70. születésnapjára jelent meg. – Ahogy említettem, egy bizonyos kor után az ember végiggondolja az életét, és én úgy érzem, hogy mindenki adós azzal, amit értékessé tud tenni a múltjából. Én ezt az adósságomat törlesztettem ezzel a szülőfalum felé – fogalmazott a Krúdy-díjas költő.

Riersch Zoltán Híradónknak elmondta, csodálatos érzés volt számára a régi emlékeket felidézni. A kötetbemutatón nemcsak családtagok, hanem régi barátok, ismerősök is köszöntötték az írót. – Jóleső érzés volt nekem először is, hogy Riesch Zoli megkeresett. Régi kapcsolatunk azzal kezdődött, hogy van nekünk egy egyesületünk, és Zoli ide pártolótagként belépett, utána pedig az irodalmi körrel is sokat szerepeltek nálunk. Mi megszerettük nagyon az ő írásait és a többi költőtársait is. Számomra ez egy megtiszteltetés, hogy ezt a napot nekem is szánja egy fél órában – mondta el kérdésünkre Karosi Lászlóné, a „Napfény” Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesületének elnöke.

Riersch Zoltán 1948-ban született Kiskomáromban. Írásai több zalai és országos napilapban, kulturális folyóiratban is megjelentek, valamint újságíróként és szerkesztőként is tevékenykedett. Több irodalmi és művészeti egyesület alapítója, a zalai kulturális élet egyik meghatározó alakja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.