Addig ütötte egy baltával a zsákban lévő kiskutyákat, amíg már nem érzékelt életjelet felőlük

facebook megosztás

Ember, megint mit tettél? Mivel nem tűrné el a nyomdafesték, hogy véleményemet a segítségével vessem a papírra, így inkább nem írok semmit. Tegye mindenki oda, dolgozza fel úgy ezt a rövidke riportot, ahogy tudja: a részletek felől dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy szentliszlói, 64 éves nő 2013-ban fogadott be otthonába egy keverék fajtájú, nőstény ivarú kutyát. Az egyedül élő nőnek nem volt pénze az állat ivartalanítására, ezért a kutyát a forgási időszakban igyekezett elzárva tartani. Ennek ellenére a „Princess” névre hallgató kutya vemhes lett és 2018. március 5-én 7 kiskutyát ellett a nő udvarához tartozó, hátsó fészerben.

A munkanélküli, havi 44.000 Ft rendszeres jövedelemmel bíró nő a kiskutyák felnevelésével járó kiadásokat nem kívánta vállalni, ezért elhatározta, hogy az állatokat elpusztítja. 2018. március 06-án reggel – alkoholfogyasztást követően – magához vett egy virágföldes zsákot, majd abban elhelyezte a 7 darab, keverék fajtájú kölyökkutyát. Ezt követően a kiskutyákkal teli zsákot a lakóházához tartozó fészerbe vitte és a tulajdonát képező, 12 cm élhosszúságú baltával addig ütötte a zsákban lévő kiskutyákat, amíg már nem érzékelt életjelet felőlük.

Az elpusztított kisállatok tetemét tartalmazó zsákot az ingatlanához tartozó udvar hátsó részébe vitte, ahol a földet fűrészporral szórta meg, valamint benzinnel is meglocsolta, majd ráhelyezte a zsákot, amire még további fűrészport és újságpapírt szórt, majd azt benzinnel leöntve meggyújtotta. A Nagykanizsai Járási Ügyészség a nő ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a dél-zalai város járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.