Átadták az Attila-óvoda kerékpárútját

facebook megosztás

A beruházás ötlete három éve merült fel először, ma pedig a mozgás témahét harmadik napján, ünnepélyes keretek között adták át a bicikli utat.

Az Attila-óvoda gyerkőcei játékos műsorral készültek a mai ünnepségre. Ezen a héten különböző mozgásformákat és játékokat próbáltak ki az ovisok, a tematikus hét megkoronázása pedig a kerékpárút-avató volt.  – Úgy gondoltuk – a nevelőtestülettel közösen –, hogy ez a hét lesz az, amikor az elkészült kerékpárutat átadjuk ünnepélyes keretek között, mivel ez a mozgással nagyon jól összekapcsolódik. Nagy szükségünk volt már egy kerékpárútra, az Attila-tagóvoda alapítványa pedig biztosította az út elkészültét - mondta Domina Erika tagóvoda-vezető.

Az átadón az is elhangzott, hogy az intézmény legutóbbi két alapítványi báljának teljes bevételéből, valamint egy vállalkozó felajánlásának köszönhetően sikerült elkészíteni a bicikliutat. – Nagy örömmel tölt el ez minket, hiszen a költségvetésünk jól felszerelt óvodákat biztosít, de ez a szülői, alapítványi támogatás egy olyan pluszt ad a gyermekek óvodai életéhez, ami a hétköznapokat szépíti - fogalmazott Dr. Némethné Kovács Edit intézményvezető.

Az óvoda és az intézmény alapítványának tervei között az is szerepel, hogy jövőre kerékpárokat is vásárolnak, ezzel is segítve a gyerekek környezeti és egészséges életmódra való nevelését.Facebook

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.