„Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díjjal ismerték el Nagykanizsa önkormányzatát

A díjat azok a helyi önkormányzatok nyerhetik el, amelyek a kötelező alapfeladatokon túl is sokat tesznek az időskorúak érdekében. A megyei önkormányzat által 2007-ben alapított elismerést minden évben pályázat útján lehet elnyerni. Az ünnepélyes díjátadó tegnap volt Balatongyörökön, ahol Dénes Sándor elmondta, hogy a város sokrétűen támogatja az időseket, akik mindezt megérdemlik, hiszen ők is sokat dolgoztak a városért. 


A díjat azok a helyi önkormányzatok nyerhetik el, amelyek a kötelező alapfeladatokon túl is sokat tesznek az időskorúak érdekében

– Nagykanizsán több mint háromszáz civil egyesület és 29 idősügyi klub működik. Ezek az idősügyi klubok aktívak, sokan eljönnek, együtt vannak, elmondják a véleményüket is a város életéről – és mi ezt meg is kérdezzük, legutóbb éppen egy ilyen felmérést tettünk. Mindenbe bevonjuk őket, meghívást kapnak, részt vesznek azokon a rendezvényeken, amelyek fontosak a város életében, és természetesen vannak számukra külön programok is, mint például a Szeniorok Iskolája. Ez most már sok éve működik, a 11. szemesztert indítottuk el októberben, és ehhez olyan 100-120 ember csatlakozik – mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.