Back to Nature

facebook megosztás

A Back to Nature elnevezésű projekt központja Kanizsa volt. A programban három intézmény, egy magyar, egy szlovén és egy erdélyi fogott össze, hogy a kulcskompetenciákra épülő természetközeli oktatási módszert dolgozzanak ki. Az együttműködés vezetőpartnere a kanizsai Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskola volt, az intézményhez csatlakozott a lendvai, valamint a nyárádgálfalvai általános iskola.

A projekt zárókonferenciáját a kanizsai könyvtárban tartották. Faller Zoltán szerint az oktatásban nagyon fontos az innováció, a programnak köszönhetően pedig a résztvevők megújíthatták módszertani repertoárjukat. – A téma nagyon aktuális: fenntartható jövő, környezetvédelem. És hogy ezt hogyan tudjuk integrálni a mindennapokban az oktatás-nevelés terén, erre ad egy kis útmutatást nekünk ez a projekt. Nagyon sok olyan módszertani segítséget kaphatnak a pedagógusok, amelyet a tantermen belül tudnak felhasználni és hasznosítani - fogalmazott Faller Zoltán, a Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskola intézményvezetője.

A környezeti nevelésről pedagógusképzést is tartottak a programban résztvevőknek.  – Nem minden kolléga jött környezeti neveléssel foglalkozó területről. Volt a tanárképzés során módszertani rész is, bemutattunk néhány módszert, illetve konkrét óravázlatokat is letanítottunk, tehát látták, a gyakorlatban is hogy működnek ezek. A tanárképzésen kívül készült egy kézikönyvünk is, amely tartalmazza magát a tananyagot - hangsúlyozta Belákné Szarka Brigitta projektkoordinátor.

A zárókonferencia előadásaiban a kísérleti tananyagról és a kulcskompetenciákra épülő természetközeli pedagógiáról volt szó.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.