BorozzuNK!

Muraföldei borkóstolóra várja a kulturált borfogyasztás iránt érdeklődőket a KonTuRplusz Egyesület. A helyi termelőket bemutató és népszerűsítő BorozzuNK! - sorozat a hónap végén a Medgyaszay Házban folytatódik.

Márton-napi újborokat és régebbi évjáratú italokat egyaránt kóstolhatnak majd az érdeklődők a BorozzuNK! következő állomásán. A kínálat gazdag lesz, hiszen a szervezők a környező hegyhátakról több mint tíz borászt hívtak meg a rendezvényre.


Horváth István

– A BorozzuNK Muraföldén a 2016-ban indult sorozat új eleme, amit hagyományteremtő szándékkal hirdetünk meg – mondta el kérdésünkre Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke. – A célunk most is az, hogy népszerűsítsük a borfogyasztás kultúráját és hagyományait, illetve minél többen megismerjék a kiváló magyar és zalai nedűket. Ezen a tematikus rendezvényen kifejezetten a Muraföldén élő és tevékenykedő borászok munkásságára fókuszálunk, s természetesen lehetőséget biztosítunk a szakmai tapasztalatcserére is.


Olykor papok-lelkészek is koccintanak… (Fotó: Gergely Szilárd)

A rendezvény fővédnöke a térség gazdaságát és turizmusát fejlesztő Mura-program miniszteri biztosa, Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő lesz. A kulturális programokkal és nyereményjátékkal egybekötött borkóstolót november 30-án a Medgyaszay Házban tartják. A részletekről és a regisztrációról hamarosan bővebb tájékoztatás jelenik meg a KonTuRplusz Egyesület honlapján és közösségi oldalán.

Nemes Dóra