Csólyospáloson énekeltek a Tüttő nótaklubosok

facebook megosztás

Fellépéssel egybekötött kiránduláson vettek részt a Tüttő János Nótaklub tagjai egy szép délalföldi településen, Csólyospáloson. A Szeged közelében fekvő, 1500 lakosú településen tartott VIII. népzenei találkozón tizenöt együttes mutatta be magas színvonalú műsorát, akik közül több határon túlról érkezett - írja élménybeszámolójában Jakab Zoltán a nótaklub tagja. 


A Tüttő János Nótaklub „Szomorú a nyárfaerdő” című gálaestje a Hevesi Sándor Művelődési Központban (Fotó: Gergely Szilárd)

Elfogultság nélkül mondható, hogy nem vallottunk szégyent az erős mezőnyben, hiszen már jövő évre is kaptunk meghívást egy kétórás előadásra a polgármestertől, aki zárszavában külön megköszönte a színvonalas előadásunkat, amit a mintegy 400 fős közönség vastapssal jutalmazott.

Sok új barátság szövődött a jelenlévőkkel, amelyek közül kiemelek egy a délvidékről érkezett kórust, akik meghívtak bennünket egy jövő májusi fellépésre.

A műsort követően a résztvevőket meginvitálták egy finom birkapörköltre, amit jóféle vörösborral öblítettünk le. „Ekkor találkozott a kultúra a kulináris élvezetekkel."

A vacsorát követően egy spontán fellépéssel - a közönséget is megénekeltetve - fejeztük be a számtalan kellemes élménnyel fűszerezett napot.

Másnap utunk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba vezetett, ahol a Feszti-körkép megtekintése jelentette a legmaradandóbb élményt.

Külön köszönet illeti Á. Fúrús János polgármestert és Halácsi Tivadarnét a helyi együttes vezetőjét, akik szervezésből jelesre vizsgáztak, és akik nagy szeretettel fogadtak bennünket, ottlétünket kellemessé tették.

Este – ugyan kissé fáradtan a hosszú úttól – de sok szép élménnyel gazdagodva tértünk haza, öregbítve Kanizsa hírnevét.

Jakab Zoltán

Tüttő János Nótaklub

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.