Egy ezresért tankoltak a Suzukiba, de azt sem akarták kifizetni

facebook megosztás

Régi vágású szórakozóhelyeken, kocsmák, presszók falain még felfedezhető a kiírás, miszerint, hitel: alma (sok helyen az almát rajzzal helyettesítik). Ez azt jelenti, hogy abban az egységben nem lehet hitelre fogyasztani – ezt talán még napjainkban is sokan tudják. Feltételezhető, hogy az almát a kerekded formája, a 0 számjegyhez való hasonlatossága miatt alkalmazzák a semmi szinonimájaként. Na most, ezt két zalaapáti férfi csak nem akarta felfogni, hiába mondták nekik: mehetnek is nemsokára a járásbíróság elé… A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Még 2018. június 1. napján történt, úgy 10 óra 10 perc körüli időben, hogy két zalaapáti lakos – az I. rendű és a II. rendű terheltek – a zalacsányi benzinkúthoz mentek tankolni: a töltőállomásra egy Suzuki Swift Sedan típusú személygépkocsival érkeztek. Az 1-es számú töltőfejnél 1000 Ft-ért tankolt a büntetőügy I. rendű terheltje: ez idő alatt a II. rendű vádlott a személygépkocsiban maradt. Az I. rendű terhelt ezt követően bement a töltőállomás épületébe és közölte a kútkezelővel, hogy ugyan pénz nincs nála, de kb. 10 perc múlva vissza fog jönni és kifizeti a tankolás árát. A kútkezelő közölte, hogy fizetés nélkül nem lehet tankolni, mert nincs hitel, és adja át a személygépkocsi kulcsát. Ha majd a tankolt összeg kifizetésre kerül, akkor távozhatnak el az autóval a töltőállomásról.

Az I. rendű terhelt ezt nem igazán akarta megérteni: kiment a töltőállomás épületéből, de a kútkezelő utána ment és ki akarta venni a személygépkocsi indítókulcsát. Ebben azonban megelőzte a II. rendű terhelt, és kiszállt a személygépkocsiból. Meglökte a kútkezelőt és dulakodás alakult ki közöttük, majd szóváltásra is sor került, melynek a végén az I. rendű vádlott ököllel ütötte meg a kútkezelőt. És mintha ez még nem lett volna elég, eztán elővett egy kerékkulcsot, és azt a kezében pörgette, hadonászott vele. A bántalmazás következtében a kútkezelő – az állán – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A terheltek közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a töltőállomáson és annak környékén tartózkodó személyekben félelmet, megbotránkozást keltsenek. Mindezek miatt a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a két zalaapáti férfi ellen a Keszthelyi Járásbíróságon.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.