Elkezdődött a 81. városi egyéni sakkbajnokság

facebook megosztás

A Bagonyai Sakk Klubban rendezett megmérettetés az ország egyik legtradicionálisabb sakkversenye. A bajnokság játéknapjai – a hagyományoknak megfelelően – hétfőnként és csütörtökönként lesznek.

Az idei bajnokságra 22-en neveztek, köztük a tavalyi bajnok Haselbach Dávid is. A húszas évei elején járó sakkozó szeretné megvédeni címét.   – Múlt évben is indultam ezen a városi bajnokságon. Sikerült megnyernem Papp Nándorral szemben, akivel páros mérkőzést kellett játszanunk, hiszen egyenlő pontszámunk lett. S ott sikerült győzedelmeskednem egy kis szerencse segítségével, így sikerült másodjára megnyernem. Idén is hasonló reményekkel vágok neki ennek a versenynek - mondta el Haselbach Dávid a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub játékosa.

Több fiatal sakkozó is elindult az idei bajnokságon: a legfiatalabb és a legidősebb versenyző között majdhogynem hét évtized a korkülönbség. A szervezők szerint a kanizsai sakk sikerét jól jelzi, hogy már évek óta több mint 20 játékos vág neki a városi versenynek. – Nagyon szép számmal jöttünk össze, 22 nevező van jelenleg, még vártunk két ifjúsági játékost, de ők sajnos nem tudták vállalni a bajnokságot tanulmányaik miatt. Én azt gondolom, hogy így is nagyon rangos versenyt rendezhetünk, s örülök, hogy már a megnyitóra is ilyen szép számmal eljöttek a versenyzők - fogalmazott Kercsmarics József a Zala Megyei Sakkszövetség elnöke. A verseny következő fordulója november 22-én és 26-án lesz. A kanizsai sakkcsapat 2019-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját, így a városi sakkbajnokság eredményhirdetése egy nagyszabású ünnepségen lesz majd. 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.