Emelkedett a „tét”: már első fokon is a törvényszék ítél a zalai stricik bűnperében

facebook megosztás

A nyár elején még „csupán” a megyeszékhely járásbíróságára voltak hivatalosak, holnap azonban már a Zalaegerszegi Törvényszék elsőfokú büntetőtanácsa elé állítják annak a futtatókból álló bandának a tagjait, akik fiatal lányokat vittek ki Németországba, hogy ott prostituáltként dolgoztassák őket.A strici galerit H. M. vezette, tucatnyi társa pedig az „üzletmenet” zavartalan lebonyolításában segédkezett neki.

A vád szerint H. M. 2011 és 2016 között részben nagykorú, részben pedig a 18. életévüket még be nem töltött lányok prostitúcióját szervezte. Őket általában Németországba utaztatta, s ott apartmanokat bérelt, hirdetéseket adott fel, valamint fogadta a kuncsaftok hívásait. Mindebben közreműködött a férfi akkori élettársa, a II. rendű vádlott is. A nő elsődlegesen a lányok tevékenységét felügyelte, illetve összeszedte tőlük a pénzt. Az I. és II. rendű vádlottak ebből a bevételből finanszírozták a prostitúciós tevékenységet, a pénz nagy részét azonban Magyarországon élték fel. H. M. ezt a tevékenységét, alkalomszerűen Magyarországon is folytatta, oly módon, hogy a lányok egy részét Zala megyei (Pacsa) lakóhelyére költöztette, ahonnan őket vagy a férfi vagy pedig a III. – XII. rendű vádlottak valamelyike közvetítette ki.

A héten 2 tárgyalási napot is tartanak – hétfő és csütörtök – a bűnügyben, ítéletet dr. Németh Mária törvényszéki büntetőtanácsa hoz majd a kerítéssel és más bűncselekményekkel is megvádolt banda perében.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.