Fityeház időseit köszöntötték

facebook megosztás

Fityeház időseit köszöntötték tegnap, köztük Kovács Antalnét, aki a napokban töltötte be a 90. életévét. A falu hagyományos rendezvényén megvendégelték a szépkorúakat, akiknek a szórakoztatásáról különböző előadások gondoskodtak.
 
November 11-én töltötte be 90. életévét Kovács Antalné. Mari néni nehézkes járása miatt nem tudott részt venni a szépkorúak napján, ezért az otthonában látogatta meg Cseresnyés Péter. A miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő egy emléklapot adott át, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá. Mari néninek a fityeháziak nevében Tatai István polgármester gratulált. A faluban fontos az idősebb generáció megbecsülése.


Kovács Antalné Mari néni a napokban ünnepelte 90. születésnapját

– Kis település lévén mindenki ismer mindenkit, és amúgy is nagyon szívesen beszélgetünk az idősebb emberekkel. Sok érdekes dolgot tudnak mesélni a múltról és a településünkről. Fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk velük – fogalmazott Fityeház polgármestere.

A szépkorúak napját minden ősszel megrendezik Fityeházon. A közelmúltban felújított kultúrházban Cseresnyés Péter köszöntötte a rendezvény vendégeit.

– Egy-egy közösség, egy-egy település az idősebb korosztályt ünnepli, vagy köszöni meg neki azokat az évtizedeket, amelyek eredményeképp – most jelesül, mert éppen itt vagyunk – Fityeház 2018-ra eljutott oda, hogy élhető falu, ahol a helyiek szeretnek élni, s amelynek a közösségéhez Önök ragaszkodnak – mutatott rá a miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.


Takács Károlynét és Horváth Ferencet is köszöntötték a szépkorúak napján

A megjelenteket a települést érintő fejlesztésekről és projektekről, így például a járdák építéséről is tájékoztatta a polgármester, majd köszöntötte az összejövetel legidősebb résztvevőit: a 91 éves Takács Károlynét és a 83 éves Horváth Ferencet.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.