Fogyatékkal élők nyílt napja a könyvtárban

facebook megosztás

Kulturális előadások és kötetbemutató is színesítette a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa Városi Egyesülete által rendezett nyílt napot. A Halis-könyvtárban tartott rendezvényre sorstársakat és a többségi társadalom tagjait egyaránt várták a szervezők.

Sokan döntöttek úgy, hogy ellátogatnak a MEOSZ kanizsai egyesülete által szervezett nyílt napra szombaton. A rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy az alkotni, valamint közösségbe vágyó, fogyatékkal élő emberek bemutatkozzanak egymás és a világ előtt, s megmutassák: ők is szerves részei a társadalomnak.


Dénes Sándor polgármester köszöntötte a megjelenteket

– Ez a nyílt nap a legfontosabb értéket: a közösséget, annak tagjait, a bennük rejlő speciális tehetséget ünnepli – mondta köszöntőjében Dénes Sándor polgármester. – Hitet tesz amellett, hogy mindannyiunkban ott lakozik természetünkből adódóan a tehetség, s hogy képességektől és lehetőségektől függetlenül eggyé tartozunk – tette hozzá.

A program legfőbb célja mégis azoknak a sorstársaknak a bátorítása volt, akik elszigetelten élnek, és még nem mernek közösségbe menni.


A rendezvényen a Roll Dance Budapest is fellépett

– Szeretnénk megmutatni, hogy a mi közösségünkben is vannak olyan emberek, akik lelkileg épek. Alkotnak, és élményt adnak másoknak – hangsúlyozta Kardos Ferenc, az egyesület elnöke. – Csak az alkotó ember tudja túlélni a sérültségét, bármilyen sérültségről legyen szó. Az alkotó, gondolkodó embernek van esélye arra, hogy ne a fájdalom uralkodjon el rajta, hanem az alkotás öröme, hogy adhat és elfogadhat dolgokat – mondta.

A kulturális bemutatók sorát a Roll Dance Budapest kezdte, de a nap folyamán még sokan mások felléptek, és bemutatták Szabadi Tibor J. új könyvét is. A nyílt napot a Nemzeti Együttműködési Alap és az önkormányzat támogatta.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.