Hiába múlt el 70 éves a nagykanizsai nő, a lopkodáshoz (még) volt esze

facebook megosztás

Nemcsak a húsz éveseké a világ… Na, most ez így rendben is lenne, de kérem: amit ez a 70 éves nénike tett, ez azért jóval túlmutat a nyugdíjas-korúaktól általában „megszokottakon”. Ugyanis meglopta a barátját, tehát bűncselekményt követett el egy időskorú sorstársa sérelmére. Arról már nem is szólva, hogy ez az eset is azt bizonyítja: baráti, szerelmi, vagy egyéb kapcsolatok, húszévesen, vagy túl a hetvenen, mindegy, az ember sosem lehet eléggé óvatos… A büntetést a nő idős kora ellenére sem fogja elkerülni, erről az ügyészek gondoskodnak majd… A meghökkentő büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtem.

A 70 esztendős nő 2017. október 23. napján ismerkedett meg a nagykanizsai Berzsenyi Dániel utcában, egy földszinti lakásban élő férfivel. A sértett egy lábamputáció miatt mozgásában korlátozott volt, így segítségre szorult – sorolta dr. Pirger Csaba. – A nő és a férfi között, rövid időn belül közeli, baráti viszony alakult ki. Ennek során a nő rendszeresen segített a sértett férfinek: ápolta őt, főzött rá, segített neki bevásárolni, az ügyeit intézni, együtt kirándultak, valamint a nő rendszeresen a sértettnél is aludt. A kapcsolatuk ideje alatt a nő megtudta, hogy a sértettnek az egyik banknál folyószámlája van, és a közös vásárlások és pénzfelvételek alapján megismerte a bankszámlához tartozó bankkártya PIN kódját is.

A vádlottá lett nőnek – pontosan nem tisztázható okból – pénzkölcsönökre volt szüksége, ezért a sértett idén tavasszal adott kölcsön, méghozzá két alkalommal is a nőnek, aki ezt követően további kölcsönöket kért, azonban a sértett a további kölcsönadástól már elzárkózott. Ezt követően a nő – 2018. június 27-én délelőtt – a sértett lakásában, annak tudta és engedélye nélkül magához vette a bankkártyáját, majd azzal 12 óra 17 perckor az egyik nagykanizsai bank ATM-jéből 200 ezer Ft-ot vett fel a sértett férfi folyószámlájáról – részletezte a sajtószóvivő. – A pénzfelvételről a bank SMS-t küldött a sértettnek, aki ekkor észlelte, hogy nincs benne a pénztárcájában a bankkártyája. A férfi telefonon felhívta a nőt, aki – miután visszaért a sértetthez – elismerte, hogy ő vitte el a bankkártyát és ő vett fel azzal pénzt. A nő által okozott kár nem térült meg. Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség az idős nő ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a zalai megyeszékhely járásbíróságán.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.