Kedden ítélethirdetés várható a Balaton partján egy részeg lányt megerőszakolók bűnperében

Holnap ítélethirdetés várható a Zalaegerszegi Törvényszéken B. L. és társai bűnperében, akik egy 16 éves kamaszlányt erőszakoltak meg a Balaton partján, még 2016 áprilisában.A szexuális erőszak bűntettével vádolt férfiak és a történtek idején még csupán 16 éves sértett 2016 áprilisában, egy Balaton parti szórakozóhelyen mulattak. A lány az este folyamán nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott és ittas állapotba került. A szórakozóhelyen találkozott a szintén kiskorú ismerősével, akivel a parton, a fényektől eltávolodva szexuális kapcsolatot létesített.

A vádlottak itt látták meg a párt, akikről először felvételeket készítettek, majd a III. rendű vádlott azt mondta társainak: „erőszakoljuk meg a csajt.”  A vádlottak ekkor már tisztában voltak azzal, hogy a sértett még nem töltötte be 18. életévét, s azzal is, hogy középiskolába jár. A lánnyal lévő fiú tiltakozott, azonban őt a III. rendű vádlott megütötte és elzavarta a helyszínről. Ezt követően a lány tiltakozásával nem törődve, az I. és II. rendű vádlott is közösült a fiatalkorúval. Időközben az elzavart fiú rendőri segítséggel tért vissza, s a rendőrök vetettek véget az erőszakos cselekménynek. Az erőszakoskodó banda sorsáról dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa dönt majd, a sértett védelme és kímélete érdekében zárt tárgyalás során. Ha bűnösnek találják B. L.-t és társait, akár 15 évre is a rácsok mögé kerülhetnek, ahol pedig nemigen kedvelik a nőkkel erőszakoskodókat…

A Keszthelyi Járásbíróságon pedig a lopással vádolt K. L. ül majd kedden a vádlottak padjára, aki a vádirat szerint 2017 novemberében, két alkalommal is Zala megyébe utazott és gépjárműveket tulajdonított el a bennük lévő ingóságokkal együtt. A műhelyében az egyik gépjárművet már alkatrészeire bontotta, mikor a rendőrök rajta ütöttek: így a szétszerelt autó darabjait a másik gépkocsival együtt a nyomozó hatóság végül lefoglalta.K. L.megközelítőleg 3 és fél millió forintos kárt okozott a sértetteknek. Holnap az elsőfokú, nyilvános előkészítő ülésen a vádlott kihallgatása várható. Ítéletet dr. Szilbereki-Vajda Dóra büntetőbíró hoz majd az ügyben.

Papp Attila