Kéményben égő korom miatt költözték ki a lakókat

facebook megosztás

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletének tájékoztatója szerint két tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett.


Fotó: Letenye KVŐ

Egy családi ház kéményében felhalmozódott korom égett Szentliszón a Zrínyi Miklós utcában melynek következtében a padlástéren a tetőlécezés átmelegedett, amit a letenyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltói hűtöttek vissza egy vízsugárral. A visszahűlést követően a kéményben található nagy mennyiségű kormot eltávolították a tűzoltók. Az ott élő három embert lakosságvédelmi intézkedés keretein belül ideiglenesen a település faluházában szállásolták el.

Negyven négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében Vindornyafokon a Petőfi utcában. A tűzesethez Keszthelyről érkeztek hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel, akik két vízsugárral egy órás oltás során tudták megfékezni a lángokat, megakadályozva a tűz továbbterjedését a lakóingatlanra. A melléképületben a tűz következtében egy személyautó semmisült meg és egy gázpalack robbant fel, egy további palackot pedig a beavatkozó rajok hoztak ki az épületből. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.