Kulturális bemutatók születésnappal egybekötve

facebook megosztás

Újra megrendezte a Dunántúli Roma Találkozót a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban zenészek, együttesek és iskolai csoportok mutatkoztak be. A rendezvényen ünnepelték a DRVSZ megalapításának 16. évfordulóját is.

Számtalan fénykép tanúskodik arról, milyen aktívan is telt a DRVSZ megalapítása óta eltelt 16 év. A fotókból kiállítás is nyílt a Dunántúli Roma Találkozón, amely a szövetség egyik hagyományos őszi rendezvénye.


Nagy József György a DRVSZ évfordulója alkalmából mondott köszönetet
Dénes Sándor polgármesternek és Cseresnyés Péter miniszterhelyettesnek

– Nem tudnék egyetlen eseményt kiragadni az elmúlt évekből: mindegyik nagyon fontos volt, bármilyen kis programról is legyen szó, hiszen arról szólt, hogyan tudunk segíteni a sorstársainknak a közösségünkben – fogalmazott Nagy József György elnök, aki azt is elmondta, hogy jelenleg is több aktív projektjük van, mely ezt a célt szolgálja.  

A sikeres pályázatok és az azok révén megvalósított programok a közösség erejét dicsérik Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szerint.

– Minden közösség tekintetében igaz: az tartja össze, ami a tagjaiban közös. Ami a múltjukból, a hagyományaikból ered. A ma este, ha a kulturális bemutatók oldaláról közelítjük meg, erről szól. Egy másik fontos ok pedig az ünneplésre, hogy 16 éves lett a DRVSZ, amely az elmúlt időszakban óriási munkát végzett – hangsúlyozta a politikus.

A Ligetvárosban egy éve működik a Ligetkuckó Közösségi Tér, amellyel régi álma vált valóra az itt élőknek és a DRVSZ-nek is. A tanoda program ugyanilyen fontos a közösség életében.

– Az oktatás és a képzés, valamint a munka és a foglalkoztatás nagyon fontos. Fontos, hogy a gyerekek tanuljanak, pályát, szakmát válasszanak és dolgozzanak, hiszen ez az egész jövőjüket befolyásolja – mondta Dénes Sándor polgármester a rendezvényen.

A DRVSZ elnöksége megköszönte a barátok, a munkatársak és a támogatók által nyújtott segítséget, majd a színpadot birtokba vették a zenés bemutatók szereplői. A Dunántúli Roma Találkozón a zalakomári iskola és a pécsi FUND Cigány Alapfokú Művészeti Iskola növendékei közös produkciót adtak elő, de fellépett még többek közt a Kanizsa Csillagai Együttes és a Kopár Band is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.