Máris nehezen alakulhat

Tungsram-Aquaprofit NSK (5.) - DVTK (2.) 5,5:6,5

NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 1. forduló. Szombathely.

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Rodshtein – Almási Z. 0:1, Naiditsch – Krivorucsko döntetlen, Balogh Cs. - Arescsenko 0:1, Lenic – Kravcsiv döntetlen, Erdős V. – Szabó G. döntetlen, Márkus – Antal 0:1, Kántor – Korpa 1:0, Horváth D. - Kozák döntetlen, Medvegy – Torma döntetlen, Ribli – Almási I. 1:0, Aczél – Kun döntetlen, Gara T. - Erdős B. döntetlen.

Maróczy SE (10.) – Tungsram-Aquaprofit NSK (5.) 1:11

NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 2. forduló. Szombathely.

Eredmények (elöl a Maróczy SE játékosai): Tésik – Rodshtein 0:1, Nagy D. - Naiditsch 0:1, Péczely – Balogh Cs. 0:1, Csizmadia – Lenic 0:1, Zakariás – Erdős V. 0:1, Szajbély – Márkus 0:1, Tokovics – Kántor 0:1, Kopasz – Horváth D. döntetlen, Kelemen – Medvegy 0:1, dr. Kevei – Ribli döntetlen, Koszta – Aczél 0:1, Vályi – Gara T. 0:1.

A kanizsaiak az első forduló vereségével komoly lépéshátrányba kerültek, s ezt tudják is az együttesnél.

- Azt kell mondja, az éltábláknál nagyon elszúrtuk a találkozót a miskolciak ellen – fogalmazott Papp Nándor, a kanizsaiak csapatvezetője. - Tavaly amilyen jól sikerült a DVTK elleni meccsünk, most szinte ugyanolyan kedvezőtlenül alakultak a dolgaink. Egyes játékosok szinte alig fejtettek ki ellenállást, ez ilyen szinten nem elfogadható. Persze a döntetlen még így is benne volt a meccsben, de Aczél Gergely is csak remizni tudott a végén. Tudtuk, hogy két vereség még beleférhet, egy harmadik viszont már necces lehet. Nos, így is lett, a szegediek elleni sikert kötelezően megszereztük. Annyi bizonyos, hogy ezek után már teher nélkül játszhatunk, s talán a Paks – DVTK, vagy egy Haladás – DVTK alakíthatja számunkra kedvezően az állást...