Nagykanizsa térségében fosztogatta a hegyi pincéket idén nyáron a 36 éves, kanizsai férfi

facebook megosztás

Sormás, Eszteregnye, Homokkomárom: valamiért feladta a tisztességes életét az idén nyárig büntetlen előéletű, 36 éves, nagykanizsai férfi, és a térségünkben lévő települések pincéinek fosztogatásába kezdett. Gépkocsival érkezett és vitt mindent, amit csak ért. Elfogása után anyagi gondjaira hivatkozott, de akinek anyagi gondjai vannak, az dolgozni, ne pedig betörni menjen, nemigaz? A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

A 36 éves, nagykanizsai – egyébként eleddig büntetlen – férfi rossz anyagi helyzete miatt egy Hyundai Lantra, illetve egy Ford Escort típusú gépkocsi felhasználásával, valamint egy kerékszerelő vas segítségével hegyi ingatlanok feltöréséből kívánt értékesíthető ingóságokhoz jutni, melyek eladásából akart a maga számára bevételt biztosítani. Tette mindezt 2018 júniusában. Nézzünk néhány példát a sorozatbetörő „munkáiból”.

A férfi 2018 júniusának elején a fürdőszoba ablakának betörésével hatolt be egy német állampolgár eszteregnyei lakásába és onnan 357.000,- Forint összértékben bútorokat, porszívót, napozóágyat, állólámpát, faliórát, hi-fi tornyot, kávéfőzőt, vízforralót, kenyérpirítót és kézi mixert, edényeket, kenyérszeletelőt és barkácsgépeket tulajdonított el.

Majd június közepén az eszteregnyei Öreg-hegy következett, ahol általában a bejárati ajtók befeszítésével jutott be a borospincékbe és hegyi hajlékokba. Itt kapáló- és fűnyíró gépek, valamint benzin volt a zsákmánya, 100 ezer forintos kárt okozva ezzel.

Néhány nap múlva Homokkomáromba ment lopni, az Öröm-hegyre, ahol az egyik hétvégi házból félmillió forint értékben vitt el vörösfenyőből készült, tömör fa étkezőgarnitúrát, hűtőszekrényt, rezsót, kandallót, permetezőgépet, bozótvágót és gázpalackot. Ugyanilyen mértékű kárt okozott egy nagykanizsai lakos Sormás-Rafa dűlői házában is, ahonnan számítógépet és egyéb elektronikai cikkeket, íjat, légpuskát, mikrohullámú sütőt és televíziót tulajdonított el. És mintha ez nem lett volna elég, szintén „meglátogatta” a Rafa-dűlő még jó néhány pincéjét.

2018 júniusának végén visszatért az eszteregnyei Öreg-hegyre, ahonnan benzinmotoros kerti szerszámokat, tűzhelyeket és üzemanyagot vitt magával. Hasonló zsákmányt szerzett június végén Homokkomáromban, a Verczes-hegyen, illetve az eszteregnyei Bódi-hegy pincéiből is. A sok százezer forintos kárt okozó kanizsai férfit végül elfogták, és a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene a dél-zalai város járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.